Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Vérapó (2022)

Violent Night
Filmadatlap
 
22
Szereplők
13
Vélemények
13
Képek
4
Videók

Galéria (13)

David Harbour
Alex Hassell
Edi Patterson
David Harbour
David Harbour
John Leguizamo
John Leguizamo
David Harbour
John Leguizamo
John Leguizamo
David Harbour
John Leguizamo
David Harbour
John Leguizamo
David Harbour
John Leguizamo
David Harbour
David Harbour

Videók (4)

 
hp   2023. 03. 19.

legújabb vélemény

0

Nem tudok más mondani, mint hogy ez egy ízig-vérig B-film, amiben vannak ugyan jópofa ötletek, de több eredetiséggel és egy határozottabban kidolgozott koncepcióval (értsd bele a forgatókönyvet meg az olyan felesleges „poénokat”, mint amikor arcon há... több»

 
BRANTON   2022. 12. 30.

a nap véleménye

3
Karácsonyi galiba

Tommy Wirkola azon kevés rendezők egyike, aki véleményem szerint még sosem csinált kifejezetten rossz filmet. Voltak jobban és kevésbé jól sikerült alkotásai, de mindig volt bennük valami, ami miatt lehetett szeretni őket. Hol a tróger humor, hol az ... teljes kritika»

 
petera050   2022. 12. 02.

7

Oké, ez a film egyszerűen nagyon ott van, szerintem Harbour alakítása hihetetlenül vicces és valahol brutális is.

 
Lóri Ádámcsik   2022. 11. 30.

5
A Reszkessetek betörők és a Die Hard szerelemgyereke

Az év egyik meglepetésfilmje, és jó értelemben mondom! Már az előzetes is megfogott, de a film szerintem valami zseniális lett. Mindenki hangosan nevetett a poénokon a moziban. Meg voltak dolgoztatva a rekeszizmok. Akinek bejön a fekete humor, annak kötelező.

 
erahurka   2022. 11. 30.

3
Hull a véres vörös hó, jöjj el kedves Télapó!

Minden ami a John Wick széria és hasonszőrű másolatai lenni szeretnének, csak ezerszer jobban és sokkal véresebben. Lehet vádolni azzal, hogy ezer helyről lopkod össze ötleteket (Die Hard, Home Alone, The Righteous Gemstones, Bad Santa; a teljesség i... teljes kritika»

 
Eastern79   2022. 12. 07.

2
Véres mese a Mikulásról

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tommy Wirkola méltán szerzett hírnevet olyan, mára kultstátuszba emelkedett horrorjaival mint a Náci Zombik vagy Az utazás, és a Vérapóval sem hazudtolta meg önmagát. A rendezőre jellemző nyers erőszak ábrázolás ezúttal sziporkázó humorral párosul. David Harbour az eddigi legfurcsább Mikulás, akit valaha vászonra álmodtak. Az eredetére vonatkozóan csak nagy vonalakban felvázolt utalásokat kapunk, igazából ő maga sincs tisztában, mitől feneketlen a puttony, és honnan jön a varázslat. Mindemellett imádja a sört, és nem szégyell menet közben pisilni, ne adj isten hányni a levegőben száguldó szánról. Cinikus, magának való, nagyon fekete a humora és kemény ellenfél, ha közelharcról van szó. A rosszfiú szerepében pedig John Leguizamo alakít nagyot. Velejéig romlott, arrogáns seggfej, aki bárkin átgázol a cél érdekében. Csapatával kiszemel egy milliárdost, és éppen akkor próbálja kirabolni, amikor a Télapó is a villában héderezik, aki eleinte menekülne maga is, aztán egy kislány miatt mégis marad, és elszabadul a pokol. Semmihez sem hasonlítható hangulata már az első percekben magával ragadja az embert. A milliárdoscsalád minden tagja egy komplett társadalomkritika, az akciók brutálisak, a humor fekete. Így kell filmet csinálni.

 
HE7EDIK   2022. 12. 07.

0

Nekem nagyon nem jött be. Mikulásból John Wicket akartak csinálni, de a kettő olyan messze áll egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Ennyi erővel a húsvéti nyusziból is csinálhatnának Terminátort, de minek?

1

A film 148 593 315 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 75 506 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Hivatkozások a Reszkessetek betörök (1990) című filmből: Trudy az elején idézi, miután először látta. Később ihletet kap arra, hogy olyan csapdákat készítsen, mint Kevin, amelyeket Mézeskalács (André Eriksen) és Cukipálca (Mitra Suri) ellen használhat, és Mézeskalács viseli el a sérülések legnagyobb részét, és végül bele is hal. Trudyt, akárcsak Kevint, fegyverrel sarokba szorítja az egyik gonosztevő, és egy felnőtt barátja – az ő esetében maga a Mikulás – hirtelen közbelépése menti meg.

(Thibo84 )
 

A Mikulás trágár beszéde, alkoholizmusa és az erőszakkal való könnyedsége mind-mind a rossz télapó jellemvonásainak tűnnek (különös tekintettel arra, hogy alig reagál a filmbeli első gyilkosságra), de valójában azt sugallják, hogy egy viking harcos volt.

(Thibo84 )
 

A Még drágább az életed (1990) című filmre történő vizuális és cselekménybeli utalások száma ebben a filmben nem meglepő, hiszen John Leguizamo mindkét filmben szerepel.

(Thibo84 )
 

Miután a Mikulás (David Harbour) legyőzi a rosszak egy részét, Scrooge (John Leguizamo) megkérdezi, hogy a főszereplő egy kisvárosi zsaru lehet-e 5 gyerekkel, utalva Harbour karakterére, Hopper seriffre a Stranger Things (2016) című sorozatban.

(Thibo84 )
 

A cukorka szopogatása addig, amíg a vége hegyes nem lesz, majd fegyverként használni, egy olyan trükk, ami az Amerikai fater karácsonyi epizódjában is szerepelt.

(Thibo84 )