85% 753 szavazat
RED 2.

RED 2.

RED 2
Filmadatlap
43
Vélemények (43)
29
Szereplők (29)
52
Képek (52)
1
Videók (1)
15
Érdekességek (15)
Díjak
Filmkritika
5
Cikkek (5)
Fórum
RED 2.
Lejátszás
Sonny  

Hol nézheted

FILMINFÓ

Frank Moses (Bruce Willis) visszavonult CIA-ügynök, békében és nyugalomban éli nyugdíjas éveit szerelmével, Sarah Ross-szal (Mary-Louise Parker). Egy napon Frank összefut Marvin Boggs-szal (John Malkovich), aki elmeséli neki, hogy a Wikileaksen bizalmas információkat szivárogtattak ki egykori… Több


Forgatókönyvíró: Warren Ellis, Cully Hamner
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Franciaország, Kanada
Premier (HU): 2013.08.08.

Red  (2010)

 
2024.02.12 kabel

legújabb vélemény

Retrospekt

Kicsit rossz szájízzel néztem ezt a filmet, hisz kiderült, hogy Bruce Willisnek ez volt az egyik utolsó filmje, amibe tényleg beleélte magát, és nem csak elment a forgatás egy napjára, mint az ezt követő tíz év nagy részében. Még magam sem tudom, mennyire tartom etikusnak ezt a fajta tevékenységet, de legalább ezen a filmen érezni, hogy a főszereplő élvezte a szerepét. Mert azért lássuk be, nem valami hihetetlen jó film ez. Van pár akció, pár kiszámítható sztorielem. Totál sablonos minden, de a karakterek nagyjából megmentik a narratívát a jellegtelenségről. A veterán színészeknek nem tudom, mennyit fizettek, de szerintem megértették, hogy nem itt fognak Oscar-szobrokat összeszedni. Amolyan 12 karikás Film+ filmet kell elképzelni, ami nem elég látványos vagy erőszakos, csak kicsit poénos és kiszámítható, hogy vasárnap délután berakjuk a háttérbe, takarítás közben. Az öreg szereplőgárda kitesz magáért, de ennek ellenére érezni, hogy ez kb. csak a rajongóiknak szól, nagyon nem volt igény egy valóban izgalmas mozi létrehozására.

0
 
2018.12.06 mamiéstöti2

Nagyon jól sikerült a folytatás is, csakúgy mint az első rész. Remek színészi teljesítmények és sok poén.

0
 

Egy akció-vígjáték.De csak egy a sok közül,persze pörög az akció,és jók a színészek,de ennyi...kissé sablonos,és ezerszer látott jelenetek,ezerszer ellőtt poénok újabb köntösben.Rágcsálnivalóval egyszer elmegy.

0
 
2017.07.11 Deku

Nagyszerű, pörgős és akciódús. Amit pedig nem említettem, hogy teljesen humoros az egész. Valahol az akció film és a vígjáték között egyensúlyoz ez a film és a kettő motívum nagyon jól kiegyenlíti egymást.

0
 
2019.01.29 dailyfilmsan

Fegyveres vének klubja

Az idő pörög, egyszer csak azon kapjuk magunkat hogy lassabban mozgunk, fáradtabbak vagyunk és fáj mindenünk ok nélkül. Ez az általánosítás hírből elkerüli a filmet. Az első résznek is az volt a koncepciója hogy a vénséget zsebre téve kalandoznak a nyugger kémek, de itt. Még több stuki, még több akció és mintha picivel több halál is lett volna. De mi is ez valójában. Egy csapat pocakos ember akik meg akanak menteni egy csomó embert úgy hogy baleseteket okoznak lőnek és robbantgatnak. Kedves néző akcióban nem lesz hiány az biztos, sőt a történet is összeszedett és érdekfeszítő. Az adalék szálak viszont nem elég jól kidolgozottak viszont azok szolgáltatják a humoros részeket.Ami sajnos nem jött össze az a hiteles ábrázolás. Meghal a filmben több tucat ember de egyik potenciális hulla sem vérzik. Szomorú még az is hogy a főgonosz nem igazán érezte át a szerepet. A főkarakterek jók voltak, viszont kicsit olyan érzés volt mintha kicserélődött volna a habitusuk, ami lehet karakter fejlődésnek is betudni meg nem is. Annyira nem zavaró de azért észrevehető. Amúgy kellemes nézni ahogyan az öregek folyamatosan bizonygatni akarják hogy nem azok és ez néhány jelenet erejéig sikerül is de aztán egy üldözéses résznél elveszítjük a CGI mozgás alkotta erő varázsát. Nekem tetszett mert minden hibája ellenére szórakoztató és pörgős, na meg szeretem Bruce Willis-t.

1

A film összbevétele 148 075 565 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A filmben 69 ember hal meg.Szerző: Norbi

#2
 

A film bevétele 119 millió dollár volt, 84 millió dollárból készült el.Szerző: mamiéstöti2

#3
 

Mary-Louise Parker és Anthony Hopkins 2. közös filmje.Szerző: mamiéstöti2

#4
 

Két korábbi Hannibal Lecter-t alakító színész is szerepel a filmben ( Hopkins, Cox). Szerző: mamiéstöti2

#5