Hivatalos, Tom Cruise már jövőre az űrbe megy

Lassan már megbarátkozunk a gondolattal, hogy Tom Cruise tényleg az űrbe megy a következő filmje kedvéért. Végül is ki, ha ő nem? Az egyelőre cím, sőt, forgatókönyv nélküli projektre már nagyjából mindenki rábólintott, akire szükség van hozzá. A legújabb hírek pedig már arról szólnak, hogy Tom Cruise és a filmet várhatóan rendező Doug Liman már egy év múlva az űrbe megy!

A projekt tehát egyelőre még a korainál is koraibb szakaszban tart, hiszen Doug Liman még javában dolgozik a történeten. A Universal Pictures viszont már az alapkoncepcióra is igen mondott, miszerint a színész és egy kisebb stáb a nemzetközi űrállomáson forgassák le a film egyes jeleneteit. Erre már biztosítottak is 200 millió dollárt.

Emellett mind a NASA, mind Elon Musk SpaceX projektje is igent mondott a megkeresésre. A NASA egyébként úgy fogja fel, mint egy kihagyhatatlan lehetőséget a fiatalabb generáció figyelmének felkeltésére az űrkutatás iránt. Elon Musk pedig a Crew Dragon űrhajót bocsátja majd a színész rendelkezésére.

A legfrissebb hírek szerint erre jóval hamarabb sor is kerülhet, mint azt eddig gondoltuk volna. A Space Shuttle Almanac Twitter-csatorna egy új bejegyzéséből ugyanis kiderült, hogy Tom Cruise és Doug Liman már 2021 októberében tehet egy kiruccanást a világűrbe. Az űrhajót Michael Lope-Alegria űrhajós fogja vezetni, és egy férőhely a hírek szerint még szabad, arra még nem tudni, ki pályázik.

Ez a fellövés vélhetően még csak egy próba lehet, a tényleges forgatást később kezdhetik meg. De immár csak egy bő év van hátra, és Tom Cruise tényleg az űrbe megy.