Tom Hardy Harry hercegnek "adott egy egyirányú jegyet Gas Townba" egy igazán epikus halloweenre.

A sussexi herceg Spare(Tartalék) című memoárjában Harry részletesen leírta, hogy kölcsönkérte Hardy Mad Max: A harag útja című filmben viselt jelmezét egy apokalipszis témájú halloweeni partira a torontói Soho House-ban. Harry - akkor még csak barátnőjével -, Meghan Markle-lel vett részt a partin.

"A jelmezemmel kapcsolatos segítségért egy barátomhoz, a színész Tom Hardyhoz fordultam, mielőtt elindultam volna otthonról" - írta Harry - "Felhívtam őt, hogy megkérdezzem, kölcsönkérhetem-e a jelmezét a 'Mad Max'-ből. 'Az egészet?' 'Igen, kérlek, haver! Az egész felszerelést!"

"Vicces volt. És egy kicsit ijesztő. De a lényeg az volt: Felismerhetetlen voltam" - folytatta Harry - "Meg eközben szakadt fekete rövidnadrágot, terepszínű felsőt és hálós harisnyát viselt. Ha ez az apokalipszis, akkor jöjjön a világvége, gondoltam."

Hozzátette, hogy "senki sem nézett kétszer [Markle] disztópikus randevú partnerére", bizonyítva, hogy a "Fury Road" jelmez szó szerint titokban tartotta Harry személyazonosságát.

A harag útja hatására készülhetett el a közelgő Furiosa: Történet a Mad Maxből című előzményfilm, amelyben Anya Taylor-Joy játssza a - korábban Charlize Theron által megformált - címszereplő, Furiosa fiatalabb változatát.

"Figyelj, nem haragszom, hogy [Miller folytatás helyett előzményfilmet készít]" - mondta Theron a The Hollywood Reporternek 2022 decemberében - "Az egyik legnagyobb kib*szott színésznő megcsinál valamit, amit én csak elképzeltem."

Theron hozzátette, hogy a Mad Max: A harag útja "hosszú, hosszú forgatás" és kimerítő produkció volt.

"Figyelj, tudom, hogy azt mondtam: "Ó, színészként az ember azt akarja, hogy kihívások elé állítsák", de nem akarod, hogy ennyire rossz legyen" - mondta az Oscar-díjas színésznő - "Soha nem csináltam még olyat, amihez ekkora kitartás kellett, és nem hiszem, hogy valaha is fogok [újra]. Nem tudom, milyen volt az előzményfilm forgatása, de szeretném hinni, hogy könnyebb."

"És utálom ezt mondani, mert soha nem akarom arra bátorítani a fiatal színészeket vagy mesélőket, hogy elhiggyék, hogy traumára vagy áldozatra van szükségük, mert tényleg, tényleg nem hiszem, hogy szükségük van rá, de van egy kis dolog a film körülményeiben, ami szerintem megadta a varázsát annak a filmnek. Ez nem jelenti azt, hogy mindig így kell lennie, de úgy gondolom, hogy valahogy a villámcsapás a palackban, amit mindig megpróbálsz elkapni, megtörtént abban a filmben. De ember, k*rva nehéz volt."