Hoppá, Johnny Depp mégis visszatér A Karib-tenger kalózaihoz?

Ha Karib-tenger kalózai, akkor mindenkinek egyetlen karakter ugrik be és az nem Will Turner, nem is Elisabeth Swann, de még csak nem is az egyébként igencsak zseniális Barbossa kapitány. Hanem bizony Jack Sparrow. Bármennyire is igyekeztek őt a Disneynél kezdettől fogva egyfajta fontos mellékszereplőként feltűntetni, valójában az ő karaktere az, aki mind az öt eddig megjelent mozit sikerre vitte. Éppen ezért nem meglepő, hogy a rajongók egyszerűen ragaszkodnak hozzá.

Mint ismert, a Jack Sparrowt alakító Johnny Depp az elmúlt évben nem színészi kvalitásaival, hanem zűrös válásával és elveszített bírósági perével adott témát a bulvársajtónak. A bíróság bizonyítottnak látta, hogy a színész tettleg bántalmazta egykori feleségét, Amber Heardet, aki a jövőben is inkább a bíróságon szeretne mindél több ütést bevinni exférjének ahelyett, hogy egyébként nem túl veretes színészi pályafutását egyengetné tovább.

De visszatérve Johnny Depphez, miután elbukta a pert, nagyon úgy festett, hogy azzal együtt a színészi karrierjének is búcsút inthet. A Warner felkérte, hogy önként mondjon le Gellert Grindelwald szerepéről, amit ő meg is tett (így valószínűleg a Warnernek nem kellett erővel lecserélnie őt, de cserébe nem kevés pénzt ki kellett fizetnie neki). És nagyon úgy nézett ki, hogy a Disney is hátat fordít a színésznek.

Az utóbbi időben ugyanis arról lehetett hallani, hogy a Disney szeretné rebootolni A Karib-tenger kalózai franchise-t, és ezt már Jack Sparrow és így Johnny Depp nélkül képzelik el. A terv az, hogy egy női főhős köré építenék fel az új filmeket, akit jó eséllyel Margot Robbie alakíthat majd.

Igen ám, csakhogy nagyon úgy fest, hogy a rajongók nem kérnek a Jack Sparrow nélküli kalózos kalandokból. Az interneten elérhető egy online petíció, ahol amellett gyűjtik az aláírásokat, hogy Johnny Depp visszatérhessen Jack Sparrowként a hatodik A Karib-tenger kalózai moziban. Eddig több, mint félmillió aláírás gyűlt össze és ez a szám tovább emelkedik. És könnyen lehet, hogy ez elég meggyőző érv a Disney számára.

Bár egyelőre hivatalos megerősítés nincs, de azt pletykálják, hogy a Disney visszatáncol a korábbi tervétől és mégis szorít helyet Jack Sparrownak a hatodik moziban is. És természetesen, ha így tesz, akkor azt Johnny Deppel a fedélzeten teszik meg. De mint mondtuk, ez egyelőre csak pletyka, de sokan bizonyosan nagyon örülnének neki, ha hivatalossá válna.