Hugh Jackman döntheti meg a Beatles rekordját

A A legnagyobb showman filmként is hatalmas sikert aratott világszerte – ám most a Hugh JackmanZac EfronRebecca FergusonMichelle Williamsés Zendaya főszereplésével készült film új rekordot készül megdönteni – méghozzá a zeneiparban.

A film zenéit összegyűjtő lemez a 27. hete van az eladási listák élén (nem egyhuzamban), és ezzel csak egy héttel maradtak le a Beatles 1967-es albuma, a Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band mögött. Vagyis még egy hasonlóan erős hét a piacon, és a filmzenei lemez megdönt egy több mint negyven éves rekordot.

Arról meg szó se essék, hogy így szépen lassan megközelítette a legendás zenekar egy másik albumát is, a Please Please Me-t, ami össze 30 hetet töltött az eladási listák élén.

A legnagyobb showman filmzenéjét több mint kétszer annyian vásárolták meg eddig, mint a legnagyobb konkurenseit összesen – vagyis a közönség tényleg odavan érte. 2019-ben is ez volt az első hét legtöbbet eladott albuma, így nem túlzás azt mondani, hogy minden esélyük megvan arra, hogy túlszárnyalják a legendás rekordokat.