Ígéretes előzetest kapott a Kurt Cobain életét bemutató első hivatalos filmA kép forrása: Music Television (MTV)

Megérkezett a Nirvana frontemberének életét bemutató első hivatalos dokumentumfilm, az HBO gyártásában készülő Cobain. A filmet Brett Morgen  rendezi.

Az előzetesben néhány képkocka erejéig betekinthetünk Kurt Cobain boldog gyermekkorának pillanataiba, megtudhatjuk, mennyire ambiciózus volt, és milyen eleven művészi ösztön hajtotta, valamit azt, hogy csak egy normális életre vágyott feleségével, Courtney Love-val és lányával, Frances Bean Cobainnel. Nem mellesleg a zenész lánya látta el a film produceri teendőit.

A film alkotói korábban soha nem látott személyes videofelvételeket, a zenész naplóját, jegyzeteit és rajzait is felhasználták a produkcióhoz. Morgen teljes hozzáférést kapott a Cobain-archívumhoz, és az énekes-gitáros rajzait felhasználva néhány jelenetben animációs formában mutatta be Cobain életének egyes állomásait.

A produkciót, mely a Sundance Filmfesztiválon debütált az HBO Documentary Films, a Universal és a Public Road Productions készítette. A Cobain-et hamarosan a nagyközönség is megtekintheti.