Így folytatódott volna a tervek szerint a Terminator: Genisys

Nagyjából az összes rajongó egyetért abban, hogy a Terminator franchise a ’91-es második rész óta meredek lejtmenetben van. A 2000-es években készült folytatások szinte kivétel nélkül negatív fogadtatásban részesültek. Még a legutóbbi epizód is, amelyet úgy harangoztak be, hogy a második rész utáni összes folytatást annulálja majd.

A 2003-as harmadik rész után a franchise arca, Arnold Schwarzenegger jó időre ki is szállt (bár ebben azért közrejátszott a politikai karrierje is), és csak 2015-ben tért vissza a Terminátor: Genisysben. De hiába a nagy visszatérés, ez a film sem aratott osztatlan sikert, ezért is várták anno annyian a Terminator: Sötét végzetet, hogy na majd az a régi szereplőkkel rendbe tesz mindent. Nem tett, de ez most nem lényeg.

Ami viszont lényeg, hogy kiderült, milyen folytatást kapott volna a Terminátor: Genisys, ha megfelelő fogadtatásban részesült volna.

Nemrégiben a film egyik forgatókönyvírója, Patrick Lussier beszélt egy interjúban arról, hogy nem is csak a közvetlen folytatás, de mindjárt egy harmadik mozi vázlatát is összedobták akkoriban. A céljuk egyértelműen az volt, hogy bár az első film erősen támaszkodott még az eredeti első két részre, a folytatásokban teljesen elszakadjanak azoktól, és egy saját mini univerzumot hozzanak létre a franchise-on belül.

A közvetlen folytatás elsősorban John Connorról szólt volna, azt a folyamatot mutatta volna be, ahogy a Skynet félig terminátort csinált belőle. A harmadik rész pedig az összes korábban felmerült kérdésre választ adott volna egyfajta lezárásként. Új kulcsszereplők bukkantak volna fel, illetve az olyan karakterek is sokkal fontosabb szerepet játszottak volna, mint a Terminátor: Genisys elején látott Alex. Ő volt az a terminátor, aki beszivárgott John Connor egységébe, és épp Kyle Reese visszaküldésének pillanatában lecsapott rá.

Hogy pontosan mi és hogyan történt volna a két folytatásfilmben, azt már sosem tudhatjuk meg, mivel a Terminátor: Genisys rossz fogadtatása miatt törölték az egész projektet, és inkább megpróbálták újraindítani a franchise-t.

akció | kaland | sci-fi

SkyShowtime (2023.02.14.)

2029-ben John Connor (Jason Clarke), az ellenállás vezetője tovább folytatja harcát a gépek ellen. A Los Angeles-i összecsapás idején John megtudja, hogy a SkyNet ördögi tervet... több»