Így halt volna meg Leia eredetileg a Star Wars IX-ben

A Star Wars-saga epikus lezárásával a rajongók egy meghatározó része nem igazán volt megelégedve, így talán nem is csoda, ha a legtöbben valódi magyarázatokat kerestek a film néhány megválaszolatlan mozzanatára.

Az mindenesetre még most is sokakat lázban tart, hogy a korábban a produkciótól menesztett Colin Trevorrow verziója mennyiben is tér el attól, amit végül J.J. Abrams a tető alá hozott. A Lucasfilm a kreatív kérdésekben való nézetkülönbségekre hivatkozva vált meg Trevorrowtól, mindez azonban nem jelenti, hogy az ő elképzelései egyenesen a kukába kerültek volna.

Az egyik ilyen legizgalmasabb elmélet, miként is oldotta meg valójában maga Trevorrow Leia halálát. Abrams változatában a film egyik megindító jelenete közé tartozik, hogy Leia az utolsó erejével még megszólítja fiát, Kylo Rent az Erőn keresztül, aki erre elejti a fénykardját, így Rey-nek sikerül őt legyőznie. Leia ezután eggyé válik az Erővel, Kylo Rent azonban maga Rey gyógyítja meg az Erő által.

Trevorrow változatában Leia súlyosan megsérül egy ütközetben, majd Rey karjai közt hal meg, de mielőtt még egyesülne az Erővel, átad egy utolsó üzenetet a lánynak. A galaxis egy másik pontján Kylo Ren pedig megérzi anyja elvesztését, így teljesen elveszti az eszét.

Mindez már pusztán azért is izgalmas, mert bár Trevorrow egy árnyalattal másként oldott meg bizonyos részleteket a saját forgatókönyvében, ennek ellenére Abrams szemmel láthatóan tudott inspirációt meríteni az eredeti változatból.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Az utolsó felvonásához érkezett a legendás Skywalker-saga. Nem sokkal a crait-i ütközet után egy félelmetes és ismerős hang csendül fel az éterben. Az évtizedek óta halottnak... több»