2018.07.06   szerző: hp   hozzászólások: 0

Átverés egy horrorfilm? James Wan, az utóbbi idők legjobb mozis rémisztgetője, a Démonok között-univerzum megteremtője talán annak is köszönheti a sikereit, hogy nem csak játékból foglalkozik a nem evilági lények világával. Kicsit mintha hinne is benne: az Annabelle forgatásának az elején papot hívott, hogy megáldja a stúdiót, és szívesen beszél az életében átélt misztikus eseményekről.

Így néz ki civilben Az apáca démonja

De univerzumának egyik legriasztóbb lénye, Valak, a démon másmilyen. Az apáca (The Nun, hazai bemutató: szeptember) gonosz főszereplője azt bizonyítja, hogy a mozi azért főleg csak átverés. A Démonok között 2.-ben és az Annabelle-ben is felbukkanó rossz szellemet alakító színésznő, Bonnie Aarons ugyanis civilben meglepően bájos személyiség. Amióta David Lynch a Mulholland Drive-ban rábízta a hajléktalan nő szerepét – aki valószínűleg mindenkinek visszatér a rémálmaiban, aki látta a filmet –, azóta jó pár felkérést kapott a műfajban, és ő nagy kedvvel vállalja a vérfagyasztást. De nem hagyja magát beskatulyázni: például a Neveletlen hercegnő mindkét részében ő volt a jó fej grófnő.

– Nem hinném, hogy Valak kifejezi a személyiségemet, de nagyon szeretem a műfajt, James Wan-nal és a csapatával mindig jó forgatni, úgyhogy remélem, tényleg halhatatlan a démon, és még néhányszor visszatérhetek – nyilatkozta a színésznő.

64 Az apáca  (2018)

horror | misztikus | thriller

A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis... több»

(IC Press)