Néhány napon belül bemutatásra kerül a Manchester Opera House-ban a Vissza a jövőbe musical változata, még mielőtt azonban bárki a hazai rajongók közül rohanna repülőjegyet váltani, hogy kiutazzon megnézni a darabot, dőljön hátra és nézze meg azt a frissen megjelent videót, amelyben maga Robert Downey Jr. és Tom Holland arca került az eredeti főszereplőkére.

Persze szó sincs arról, hogy a Végjáték sztárjai újabb babérokra törnének, az elmúlt napokban viszont egy olyan deepfake videó járta be a közösségi médiát, amelynek hitelességétől mindenkinek leesett az álla.

A deepfake mint jelenség ettől persze még ugyanúgy aggasztó tud lenni bizonyos szempontból, hiszen korábban már visszaélések is történtek a technológiával, lássuk be, az ilyen bejátszásokért mégiscsak érdemes élni néha a félelmetesnek tűnő vívmányokkal is.

A videó egyik legdöbbenetesebb tulajdonsága, hogy Holland és Michael J. Fox között mennyire hasonló fizikai azonosság áll fent, akadnak ugyanis olyan képsorok, amelyeknél igencsak szemfülesnek kell lennie a nézőnek, hogy megállapíthassa, hogy a videó nem valódi.