Jamie Lee Curtis (legutóbbi filmjei a cikkünk galériájában) az MSNBC-nek adott interjújában a józansághoz vezető útjáról vallott. 

Curtis őszintén megosztotta múltbeli küzdelmeit az ópiátokkal és más drogokkal, és elismerte, hogy szerencsés, hogy életben van, és nem börtönben. Elmondta, hogy ópiátfüggő volt, és háláját fejezte ki, hogy a fentanil nem volt olyan könnyen hozzáférhető a függőségének idején, mint manapság. Elismerte, hogy szerencséje volt, hogy nem hozott az egész további életére hatást gyakorló döntéseket, amíg a függő volt. 

A színésznő ugyanakkor a börtönben lévő nők helyzetére is rávilágított, akiknek az életét tönkretette a drog- és alkoholfüggőség. Tudja a korábbi függősége mennyi veszéllyel járt, de végül megtalálta a gyógyulás felé vezető utat.

"Vannak olyan nők a börtönben, akiknek az életét a kábítószer és az alkohol tette tönkre - nem azért, mert erőszakos bűnözők voltak, nem azért, mert szörnyű emberek voltak, hanem azért, mert függők voltak. És hihetetlenül szerencsés vagyok, hogy nem ez volt az én utam"- mondta.

A színésznő új filmje, a Kísértetkastély már a hazai mozikban.