Nagyratörő tervekkel vágott neki a Netflix az idei évnek, ugyanis 2018-ban 80 (!) saját gyártású egész estés filmet terveznek bemutatni. Kimondottan ígéretesnek tűnik a Jared Leto nevével fémjelzett The Outsider, mely megkapta első előzetesét.

Befutott az első előzetest a Netflix jakuza-tematikájú thrilleréhez, a The Outsiderhez. A film főszerepét az Oscar-díjas Jared Leto alakítja, de a stábban olyan további hírességeket is köszönthetünk, mint  Emile HirschTadanobu AsanoRory CochraneKippei ShiinaHiro KanagawaShioli Kutsuna és Yurino Satô.

A történet a második világháború utáni Japánban játszódik. Egy amerikai hadifogoly egy yakuza cellatársának köszönhetően kiszabadul a börtönből, de ekkor még nem sejti, miféle adósságot kell lerónia az alvilágban.

Bár a Netflix 2016-ban szerezte meg a film forgalmazásának jogait, a produkció hosszú évek óta terítéken van. A forgatókönyv 2011 óta több stúdiónál is megfordult, ez idő alatt pedig olyan A-listás sztárok nevei merültek fel a főszerep kapcsán, mint Michael Fassbender vagy Tom Hardy.

A The Outsider rendezői székét Martin Zandvliet foglalhatja el, akinek ez lesz az első angol nyelvű filmje. A direktor a Aknák földjén című alkotásával tett szert széleskörű népszerűségre, melyet a tavaly Oscar-díjra jelöltek a Legjobb idegen nyelvű film kategóriájában. A forgatókönyvet az az Andrew Baldwin írja, akit a hetekben szerződtetett le a Universal a következő Jason Bourne-mozi (ezúttal a Jeremy Renner által alakított karakter történetszála folytatódik) szkriptjének megírására.

A The Outsider március 9-től látható a Netflixen.