A hírességek sem maradnak ki a koronavírus-járvány hatásai alól, bár egyelőre csak kevesen érintettek benne közvetlenül. Sokan közülük igyekeznek valami hasznossal tölteni a nem várt otthonlétet. Van, aki közös éneklésbe kezdett más sztárokkal, de van olyan is, aki pénzzel támogatott bizonyos segélyszervezeteket. És van Jared Leto, aki ingyenes online filmklubot alapított, hogy szórakoztassa a rajongóit.

Leto egyébként is érdekes kapcsolatba került a vírussal. A színész ugyanis sokáig azt sem tudta, hogy világjárvány van. A színész ugyanis épp akkor vágta el magát két hétre önkéntesen a külvilágtól, amikor a betegség kezdett mindenfelé elharapózni. Jared Leto tizenkét napos meditáción vett részt valahol a sivatagban, ahol mindenféle technikai kütyüt elvettek tőle, semmilyen formában nem tarthatta a kapcsolatot a külvilággal. Így, mikor ebből hazatért, üzenetek ezrei várták barátaitól és családjától. Ezekből értesült a távolléte alatt történt eseményekről.

A színész nem sokkal később bejelentette, hogy ingyenes online filmklubot indít, hogy ezzel segítse, támogassa az önkéntesen vagy karantén miatt otthon maradt rajongókat. A Jared Leto Cinema Club első vetítése múlt vasárnap volt, ekkor a klasszikus vígjáték, a Meglógtam a Ferrarival volt porondon. Egyelőre nem tudni, hogy melyik film lesz a következő, Jared Leto egyelőre a rajongók ajánlásait várja, majd ezek közül fogja kiválasztani.

Elsőre talán felszínes dolognak tűnhet, hogy mindössze ennyivel reagált a koronavírus-járványra a színész, de ez is több mint a semmi. Hogy a rajongók mennyire érzik valódi segítségnek, az persze más kérdés, mindenesetre egyelőre nem hallani olyan kritikahullámról, mint amilyen Gal Gadot és a többi éneklő híresség videója kiváltott néhány nappal ezelőtt.