Vannak megkerülhetetlen filmklasszikusok, A nagy Lebowski kétségtelenül ezek közé tartozik. Ez lehet Jeff Bridges karrierjének is az egyik csúcspontja, a most már 73 éves sztár is pont így emlékszik vissza rá. És, hogy mi a véleménye egy esetleges folytatásról?

Jeff Bridges nemrégiben egy interjúban kapta meg a kérdést, hogy elvállalna-e egy folytatást. Erre egészen egyértelmű választ adott: elvállalná, de csak egyetlen feltétellel. Ez pedig nem más, mint a rendező, illetve pontosabban a rendezőpáros. Mert Jeff Bridges csak akkor vállalná el A nagy Lebowski 2-t, ha azt is az eredeti filmet készítő Coen-testvérek rendeznék.

Erre azonban jelen pillanatban kimondottan kicsi az esély. Joel Coen és Ethan Coen a 2018-as Buster Scruggs balladája óta nem dolgozott együtt, mindketten saját projektjeikkel vannak elfoglalva. Az elmúlt években többször is felmerült az a pletyka, hogy a testvérek már nem is akarnak többet közös projekteket indítani, bár ezt máig sem megerősíteni, sem megcáfolni nem voltak hajlandók.

Ennek fényében, valóban elég nehéz lenne megjósolni, hogy mekkora esélye lehet egy folytatásnak velük vagy nélkülük. De úgy tűnik, ha nélkülük, akkor Jeff Bridges nélkül is, az pedig nyilván senkinek sem lenne jó. Egyébként 2019-ben készült egy kvázi "folytatás", bár a The Jesus Rolls inkább volt spin-off, hiszen az kifejezetten Jesus Quintanára koncentrált és sem Dude, sem Walter nem szerepelt benne. És egyébként sem volt valami nagy durranás.