Annak köszönheti fényes komikusi karrierjét  Jim Carrey, hogy már csecsemő korában sem azt mondták rá, hogy tiszta hülye, hanem hogy milyen vicces.

Ez nagyon komoly megerősítés volt számára, árulta el a Parade magazinnak adott interjújában. „Amikor beraktak az etetőszékbe, és olyan kajával akartak traktálni, amit nem akartam megenni, elkezdtem szabályos epilepsziás rohamot produkálni – mondja az interjúban. – Keresztbe állt a szemem, folyt a nyálam, és egész testemben reszkettem. Szerencsére mindenki elkezdett röhögni, és nem kellett megennem a kaját. Már ekkor látszott, milyen tehetséges vagyok.”

Jim Carrey hamarosan a Sonic, a sündisznó  főgonoszaként lesz látható a mozikban. Dr. Robotnyikot, a zseniális őrült tudóst alakítja, aki a címszereplő foglyul ejtésével az uralma alá akarja hajtani a világot. A színész maga is a film alapjául szolgáló SEGA videójáték nagy rajongója, bár némileg frusztrálja, hogy a 9 éves unokája rendszeresen megveri a játékban. „Folyton borzasztóan lealáz a gyerek, de mondtam neki, hogy gyakorolni fogok, és előbb-utóbb szénné verem – folytatja Carrey. – Mire ő: persze, ha újra születsz, és kétévesen elkezdesz játszani, biztos menni fog.”

Sonic, a sündisznó februrár 13-tól a magyarországi mozikban.