Jim Carrey Will Smith pofonjáról: 'Hollywood gerinctelen'

Jim Carrey nem ért egyet azzal, ahogyan Will Smith az Oscar-gálán történt kirohanását kezelték. Az incidenssel kapcsolatban az elmúlt napokban több híresség is megszólalt, a legvaskosabb véleményt azonban kétségtelenül Carrey fogalmazta meg.

“Felháborodtam. Undorodtam az álló ovációtól. Úgy éreztem, hogy Hollywood egyszerűen gerinctelen. Tényleg úgy éreztem, hogy 'Ó, ez egy nagyon egyértelmű jele annak, hogy már nem mi vagyunk a menő klub” - felelte Carrey a CBS Morningsnak adott interjúban, majd hozzátette, hogy Chris Rock akár azonnal feljelentést tehetett volna, hiszen az őt ért testi sértésről készült felvétel örökre elérhető lesz az interneten.

“Ha kiabálni akarsz a közönségből, és rosszallást akarsz kifejezni, vagy kimutatni azt, akkor mondasz valamit a Twitteren, vagy bármi. Nincs jogod felsétálni a színpadra, és pofonvágni valakit a szavaiért” - szögezte le Carrey.

Carrey saját meglátása szerint az "önző" kirohanás "a semmiből jött, mert Willben valami olyan dolog zajlik, ami frusztrálja. “Nincs semmi bajom Will Smith-szel. Nagyszerű dolgokat tett. De ez nem volt egy jó pillanat” - mondta a színész.

Az esettel kapcsolatban egyébként Whoopi Goldberg is elmondta a véleményét. A színésznő szerint az Akadémia jelenleg helyesen jár el az ügyben, azonban szerinte mindenképp fontos figyelembe venni, hogy Smith bocsánatot is kért.

A gálaest után egyébként maga Chris Rock is bocsánatot kért, majd elmondta, hogy nem tesz feljelentést az ügyben.