Joaquin Phoenixet kicsit sem érdekli, ki mit gondol az általa alakított Jokerről

Joaquin Phoenix életében először vállalt el szerepet egy képregényből készült filmben – viszont talán érthető, hogy miért tette, hiszen nem epizódszerepet, hanem egyenesen főszerepet ajánlottak neki. Ráadásul nem is egy, a nagyközönség számára ismeretlen karakter megformálását, hanem Jokerét a készülő Joker-filmben.

Todd Phillips forgatókönyvet tudhat valamit, ha a filmválasztásban amúgy igenis válogatós Phoenix rábólintott a szerepre, és a film inkább lesz karaktertanulmány, mint CGI-akcióval teletömött, méregdrága alkotás.

Ám mivel Jokert sokan ismerik, sőt – sok rajongónak megvan a maga favorit színésze, ezért jogosan merült fel a kérdés egy interjú során, hogy a színész hogyan kezeli a felkészülés során az esetleges elvárásokat. Erre csak annyit tudott válaszolni, hogy egyáltalán nem érdekli – az ő asztala a filmkészítés és az, hogy a legjobb tudása szerint belemélyedjen egy karakterbe, majd megformálja, nem pedig az, hogy mások véleményével törődjön.

A készülő filmről, történetről és egyéb részletekről nem osztott meg túl sok mindent az interjú során, ám azt elmondta, hogy az a filmek érdeklik, amiben van valami igazán eredeti. És ha ez megvan, akkor nem érdekli a műfaj – és ezt ahhoz hasonlította, mint amikor egy kapcsolatban megvan a kémia – az ember felismeri, amikor megtörténik.

A film forgatását szeptemberben kezdik majd el, így a színész már nyilván pontosan tudja, hogyan formálja majd meg az ikonikus gonosztevőt – a rajongók pedig már dörzsölhetik a tenyerüket, mert simán benne van a pakliban, hogy tényleg egy csemege készül.