75 47 ronin  (2013)

Ha egy nagyköltségvetésű produkció elhasal a kasszáknál, úgy általában a stúdiók teljesen letesnek arról, hogy folytatást készítsenek hozzá.

Úgy tűnik azonban, hogy a 47 ronin kivételnek számít, hiszen az Universal továbbra is elszántan dolgozik a második rész előkészületein, amely a tervek szerint a Netflixen debübálna majd.

A stúdió már meg is találta a rendezőt a projekt élére, aki nem más, mint Ron Yuan, aki az élőszereplős Mulanban is szerepet kapott. “Elképesztően izgatott vagyok, hogy az Universallal dolgozhatok együtt egy ilyen hatalmas szabású produkción, amely az akciót, a horrort, a harcművészeteket és a cyberpunk műfaját is magába vegyíti” - nyilatkozta Yuan.

Ez utóbbi megjegyzése pedig már pusztán önmagában is izgalmas hírnek számít, hiszen a 47 Ronin második része csakugyan egy jövőben játszódó történet lesz majd, ám Keanu Reeves nem tér vissza a filmben.

A 47 Ronin egyébként “mindössze” 151 millió dollárt hozott a konyhára készítőknek a 175 millió dolláros költségvetéssel szemben, amely enyhén szólva is példátlan anyagi veszteségnek számít a filmiparban.