Jótékonysági adományalapot hoztak létre a tragikusan fiatalon meghalt Aaron Carter fivéreiA kép forrása: Instagram/Aaron Carter

Nick és Angel Carter a mentális egészségre gyűjtenek pénzt testvérük, Aaron Carter tragikus halála után.

Hétfőn az Instagramon jelentették be, hogy az On Our Sleeves-szel közösen új adományalapot hoztak létre: The Movement for Children's Mental Health (Mozgalom a gyermekek mentális egészségéért) címmel Aaron nevében.

"Nagyon hálás vagyok a bátyám iránti szeretetért és támogatásért" - írta Nick Carter a storyjában megosztott bejegyzésben.

"Az ő nevében egy új adományalap indult a @onoursleevesoffical javára, amely egy fontos gyermek mentális egészséggel foglalkozó szervezet, amely családokat segít Amerika-szerte."

Aaron ikertestvére, Angel szintén arra buzdította követőit, hogy adományozással tisztelegjenek a néhai énekes előtt ebben a "hihetetlenül sötét időszakban".

"A mentális egészség olyan hihetetlenül fontos. Nem beszélnek róla eleget, és olyan gyakran figyelmen kívül hagyják" - írta a saját Instagram storyjában. "A mentális betegségek annyi különböző problémához vezetnek az életedben, és olyan komoly problémákhoz is, mint a függőség".

"Aaron hihetetlenül kedves, szelíd, tehetséges és vicces ember volt. Reméljük, hogy úgy döntötök, hogy emlékeztek arra az Aaronra, akit mindannyian mélyen szerettünk, és továbbra is megosztjátok a róla szóló gyönyörű emlékeket" - folytatta.

A nonprofit szervezet, amelynek Nick Carter a nagykövete, szintén kiadott egy közleményt, amelyben azt írják, hogy az összes bevételt "oktatási tartalmak" és "iskoláknak szánt óratervek vagy tevékenységek" finanszírozására fordítják, hogy segítsék a Carter család elkötelezettségét "mások megsegítése" iránt.

 Aaron Cartert november 5-én holtan találták a fürdőkádjában, miután éveken át küzdött a függőséggel és mentális problémákkal. Mindössze 34 éves volt. Bár a halál okát még nem hozták nyilvánosságra, az egykori gyereksztárt a rendőrségi jelentés szerint több doboz sűrített levegővel és receptre kapható gyógyszeres üvegekkel körülvéve találták meg.