Kalandparkból készít filmet a Disney Dwayne JohnsonnalA kép forrása: Alex J. Berliner for Paramount Pictures & Metro-Goldwyn-Mayer

A Disney új produkciót tervez az egyik közismert kalandparkja, a Jungle Cruise köré, melynek főszerepét Dwayne Johnson játssza majd.

A safari-témájú kalandpark már jó ideje mozgatja a stúdió fejeseinek képzeletét, sőt, a filmterv nem először lép túl a tervezési fázison. Korábban olyan színészek köteleződtek el a projekt mellett, mint Tom Hanks vagy Tim Allen. A film forgatókönyvét az Őrült, dilis, szerelem szkriptjét író páros, John Requa és Glenn Ficcara szerzi.

A Karib-tenger kalózai franchise sikerén felbuzdulva a Disney jó ideje keresi, miként tudná a filmvásznon is kamatoztatni a népszerű kalandparkjait. Jelenleg is zajlanak a Haunted Mansion munkálatai Ryan Goslinggal a főszerepben.

Dwayne Johnson elég erős nyarat tudhat maga mögött. Jól szerepelt a mozikban az ő nevével fémjelzett Törésvonal, de szép nézettséget könyvelhetett el a HBO-n futó sorozata, a Nagypályások. Jelenleg a jövőre érkező Centrall Intelligence című filmen dolgozik, és a közelmúltban szerződött le Baywatch mozis adaptációjához.