Ma töltötte be a 37. életévét az Agymenők és A légikísérő sztárja, Kaley Cuoco. Köszöntsük a színésznőt egy galériás összeállítással pályafutása legfontosabb állomásairól.

Kaley Christine Cuoco 1985. november 30-án született Camarillóban, Kaliforniában. Apja, Gary Carmine Cuoco, anyja, Layne Ann Wingate, egy húga van, Briana. A karrierje miatt magántanuló volt, 16 éves korában fejezte be a középiskolát.

Hat éves kora óta modellkedik és színészkedik, több Barbie-reklámban is szerepelt, mielőtt megkapta volna első jelentős szerepét a Nincs menekvés (1992) című tévéfilmben. Karrierje kezdetén olyan sorozatokban tűnt fel, mint a Miért éppen Alaszka?, a Bűbájos boszorkák és a My So-called Life.

Filmes szerepei mellett (Growing Up Brady – 2000, Lucky 13 – 2005, Wasted – 2006, The Penthouse – 2010), Kaley a világhírnevet az Agymenők (The Big Bang Theory) című sorozatnak köszönheti, melyben ő alakította az egyik női főszereplőt, Pennyt. A CBS csatorna sitcomja 2007-ben indult, és az utolsó évadokra a színésznő már epizódonként egy millió dollárt keresett.

A 2000-es évek második felében az Agymenők mellett több filmszerepet is elvállalt, ezek közé tartozik az Anonim alkotók klubja (2014) és a Killer Movie (2008).

A filmes karrier mellett Kaley rendszeresen játszik színpadi előadásokban (Annie, Hegedűs a háztetőn), valamint aktívan teniszezik is.

2020-ban indult az újabb nagysikerű sorozata, A légikísérő, melyet a hazai nézők az HBO-n láthattak, és melyért 2 alkalommal is Emmy-díjra jelölték.