84 Drakula  (1992)

Lassan minden hétre jut egy hír, amely azt támasztja alá, hogy Keanu Reeves Hollywood legnagyobb arca napjainkban. Hol jótékonykodásáról olvasni, hol pedig arról, hogy milyen jól bánik a munkatársaival a forgatásokon. Most pedig arról, hogy még egy rendezőlegendával is szembeszáll, ha az szerinte bántó módon viselkedik társaival.

Erről Winona Ryder mesélt nemrégiben a The Sunday Times magazinnak. Egészen pontosan egy sztorit mesélt el még 1992-ből. Ebben az évben mutatták be Francis Ford Coppola 45079 adaptációját. Az egyébként remek filmben igazi sztárparádénak voltunk szemtanúi.

Drakulát Gary Oldman alakította, a vele szembeszálló professzor Van Helsinget pedig Anthony Hopkins. A vámpír fő célpontja, Mina Winona Ryder alakításában kelt életre, az ő párját pedig Keanu Reeves alakította.

A forgatás során volt egy jelenet, amikor 45079 egy kupac patkánnyá változik, Francis Ford Coppola pedig azt akarta, hogy Ryder igazi, hiteles sírásban törjön ki. Ezért a rendező a kamera mögül hangosan kiabálni kezdett a színésznővel, mindenféle ocsmányságot vágott a fejéhez. De nem érte be ennyivel, a színésztársait is arra buzdította, hogy tegyenek így a tökéletes jelenet kedvéért.

Ám Keanu Reeves és Anthony Hopkins megtagadta ezt a kérést, egyszerűen nem voltak hajlandóak ócsárolni Winona Rydert egy film kedvéért sem. A színésznő elmondása szerint mára nincs benne harag vagy rossz érzés Coppolával szemben. Cserébe a forgatáson nyert egy életre szóló barátot Keanu Reeves személyében.