Készül a Kingsman 2A kép forrása: Twentieth Century Fox Film Corporation

Bár A szürke ötven árnyalatával egy időben került a mozikba, remek bevételi mutatókkal büszkélkedhetett a Kingsman. A 20th Century Fox pedig nem is várt tovább a folytatás bejelentésével.

Tegnap a Mark Millar képregénye alapján készült Kingsman: A titkos szolgálat bevételei világszerte meghaladták a 400 millió dollárt, mellyel végleg eldőlt, hogy elkészül a második rész is. A következőkben SPOILEResek leszünk, így aki nem látta a filmet, jobb, ha nem olvas tovább.

A döntés nem pusztán a bevételek tekintetében nem volt váratlan, ugyanis a film rendezője, Matthew Vaughn már néhány nappal a premiert követően a folytatással kapcsolatos ötleteiről beszélt. Ekkor mondta el, hogy bár Colin Firth karaktere, Harry Hart meghalt a Kingsman végén, keresi a módot, miként támaszthatná fel. Az mindenesetre biztosra vehető, hogy a folytatás történetének középpontjában Eggys lesz, akárcsak az, hogy Sofia Boutella, Mark Stron, Sophie Cookson és Michael Cain biztosan visszatérnek.

Az egyelőre még kérdéses, hogy Vaughn megtartja-e a rendezői széket, vagy feleségével, Jane Goldmannal – aki az első rész szkriptjét is jegyezte – csak a forgatókönyvre fog fókuszálni. A rendező ugyanis elég elfoglalt lesz a következő években, ugyanis az ő vezényletével készül a Flash Gordon remake-je, a The Golden Age és az American Jesus is. Mindezek mellett ő látja el az Egyesül Királyság első síugrójának életét feldolgozó produkció, az Eddie the Eagle produceri teendőit. A film főszerepét egyébként a Kingsman fiatal sztárja, Taron Egerton játssza.

A Kingsman 2 várhatóan 2018-ban debütálhat a mozikban.