Készülj a rettegésre! Ezt a 7 új horrort még Halloween előtt látni fogod

Szeptember és október mindig a legjobb hónapok a horrorfilmek rajongói számára, mivel a Halloween előtti időszak mindenféle véres csemegét hoz a mozikba és a streaming platformokra.

Az alábbiakban 7 új és figyelemre méltó horrorfilmet mutatunk be, amelyek mostantól folyamatosan jelennek majd meg. Ezek közt akad a klasszikus ördögűzős sztoriktól, a durva csonkításos alkotásokig minden.

Az idei halloweeni filmek is igen széles skálán mozognak, szóval jelöljétek be a naptáratokban a kedvenceitek megjelenési időpontját és vegyétek meg a jegyeiteket időben!

#7

horror

Telekom TVGO

Ki tudsz bírni öt éjszakát? A rémisztő horrorjátékjelenség hátborzongató filmes élménnyé alakul át a Blumhouse, a M3GAN, a Fekete telefon és A láthatatlan ember mögött... több»

A horrorrajongók már régóta várnak a Five Nights at Freddy's című videojáték-franchise filmváltozatára, és végre itt van... és ígéretesnek tűnik. A film egy szerencsétlen biztonsági őrt követ, akit felvesznek éjszakai műszakra a Freddy Fazbear's Pizza nevű gyerekpizzériába, amely inkább a gyilkos animatronikai eszközökről és az eltűnt gyerekekről ismert, mint a konyhájáról. Bónuszként választhatsz, hogy a filmet moziban vagy streamelve nézed meg. /Hol láthatod: november 2-tól a mozikban és a Peacock streaming csatornán. Bár nálunk november 2.-a a premier, valószínűleg szerencsénk lesz és premier előtt láthatjuk már a filmet október végétől!  
#6

horror

SkyShowtime (2024.05.17.) | Telekom TVGO

Ez év őszén lesz 50 éve, hogy bemutatták a filmtörténet egyik legijesztőbb horrorfilmjét, amely világszerte sokkolta a közönséget. Idén októberben egy új rész történet... több»

Az Ördögűző 50. évfordulója alkalmából az Ördögűző folytatása, Az ördögűző: A hívő úgy tesz, mintha az eredeti két folytatás meg sem történt volna (ami valószínűleg jobb is lenne így). David Gordon Green rendező, aki tavaly fejezte be a Halloween-trilógiát, ott folytatja a történetet, ahol az eredeti abbamaradt, és még az eredetiben szereplő édesanya (a 90 éves Ellen Burstyn) is megjelenik. Lesz-e fejforgatás és hányás? Csak feltételezhetjük. / Hol láthatjuk: október 12-étől a mozikban.
#5

fantasy | horror

1969-ben a fiatal Jud Crandall arról álmodik, hogy maga mögött hagyja szülővárosát, a Maine állambeli Ludlow-t. Hamarosan azonban baljós titkokra bukkan, és kénytelen... több»

Az 1989-es, Stephen King 1983-as Pet Sematary /Kedvencek temetője című regénye alapján készült film 2019-es rebootjának előzménye, a Bloodlines Jud Crandall rettegéssel teli összecsapásának történetét meséli el Timmy Baterman reinkarnálódott holttestével, egy helyi fiúéval, aki Vietnamból egy koporsóban tért vissza, és egy igazán szerencsétlen helyen helyezték örök nyugalomra. / Hol láthatod: Nálunk várhatóan a SkyShowtime-ra érkezik az ősszel.
#4

69 Fűrész X.  (2023)

(17) (13)

dráma | horror | krimi | misztikus | thriller

John Kramer visszatér a Fűrész-sorozat eddigi legizgalmasabb, legújabb részében. Kirakós ezúttal egy mélyen személyes és eddig nem ismertetett játékot mutat be. A film az első... több»

A Fűrész-franchise tizedik részében Tobin Bell visszatér John Kramer szerepében, és ezúttal áldozatai megérdemlik mindazt, amit kimér rájuk. A Fűrész és a Fűrész 2 között játszódó X-ben Kramer halálos rákbetegséggel küzd. Mexikóba utazik egy kísérleti eljárásra, de szélhámosok kihasználják. Kramer megfogadja, hogy a lehető legteljesebben fogja leélni a hátralévő életét, ezért egy sor bonyolult, halálos csapdát állít, amelyekben megkínozza és megöli ellenségeit (ahogyan az már csak szokása). / Hol lehet megnézni: a mozikban október 5-étől!
#3

58 Nincs, aki megmentsen  (2023)

(25) (4)

horror | sci-fi | thriller

Disney+

Brynn Adams egy kreatív és tehetséges fiatal nő, akit elidegenítettek a közösségétől. A magányos, de mindig reménykedő Brynn vigaszt talál annak az otthonnak a falai között,... több»

Ha kedvet kaptál egy ijesztő földönkívüliekről szóló filmhez, akkor ez az alkotás nagyon boldoggá fog tenni. Ebben a feszült, akciódús filmben egy fiatal nő arra ébred, hogy idegenek támadják meg az otthonát, ezért elindul, hogy kimentse saját magát az űrlények csapdájából. Képzelj el egy gonosz E.T. és egy gonosz Reszkessetek, betörők! keveréket...! / Hol nézheted meg: a Disney+-on szeptember 22-étől.
#2

dráma | horror | thriller

Sam (Megan Suri), az indiai-amerikai tinédzser konzervatív anyjával és asszimilálódott apjával él egy idilli külvárosban. Sam kulturális bizonytalanságai egyre nőnek elhidegült... több»

A legjobb horrorfilmekben a szörny mindig valami túlságosan is valóságos dolgot képvisel. Az Ahol a sötétség lakozikban a rosszfiú egy indiai-amerikai tinédzser kulturális identitásával kapcsolatos kérdéseinek metaforája. Amikor egy hindu entitás elrabolja a legjobb barátját, Samnek szembe kell néznie a természetfelettivel (és a saját családi történelmével), hogy elűzze a gonoszt. / Hol láthatod: a mozikban szeptember 21-étől.
#1

46 A gróf  (2023)

(4)

vígjáték

Netflix

A történet középpontjában Augusto Pinochet áll, aki nem halott, hanem egy megöregedett vámpír. Miután 250 évet élt ebben a világban, úgy döntött, hogy egyszer és mindenkorra... több»

Néha már a film előzményei is a "kötelezően megnézendő" státuszba emelik adott filmet. Pablo Larraín rendező a Jackie O-hoz és Lady Di-hez hasonló "kalitkába zárt" nők tragikus történeteitől elszakadva az El Conde/A gróf című sötét szatirikus horror-vígjátékkal folytatja filmes pályafutását. Ezúttal kiderül, hogy Augusto Pinochet chilei diktátor valójában egy 250 éves vámpír, aki csak meg akar halni... /Hol láthatod: a Netflixen szeptember 15-étől.