71 Tenet  (2020)

Mindenki tudja, hogy ezekben az időkben nem a legbiztonságosabb dolog moziba menni, hiszen a nagy, zárt térben összezsúfolódott emberek miatt fokozottan nagy a fertőzésveszély. De arra senki sem volt felkészülve, ami a minap történt Szingapúr egyik belvárosi mozijában.

Épp a Tenet vetítésén ültek a nézők, amikor megtörtént a baj. Mikor mindenki a nehezen következő filmre koncentrált, hogy legalább esélye legyen megérteni az események láncolatát, a sors közbeszólt. Méghozzá a plafon egy jókora darabjával és a szellőztetőrendszer egyik elemével.

Ezek ugyanis a film kellős közepén szakadtak le és zuhantak a nézők közé. Sokan, akik az érintett sorok előtt ültek, először észre sem vették, mi történt, mivel azt hitték, hogy a fura zajok is a filmből szólnak. Ám a gyorsan kitört pánik már mindenkiben tudatosította, hogy itt most valami másról van szó.

A mozi hivatalos közleménye szerint a balesetben két néző sérült meg, akiket először a mozi személyzete, majd a kiérkezett mentősök láttak el. Ezt követően mindkét érintettet kórházba szállították, de arról egyelőre nincs hír, hogy állapotuk mennyire súlyos.

A mozi az eset kivizsgálásának végéig zárva marad, mert nem lehet kizárni, hogy konstrukciós hiba miatt történt meg a baleset. És ha így van, akkor a többi moziteremben is fennállhat a veszélye a jövőben egy hasonló balesetre.

Christopher Nolan filmje egyébként az egyik első, ami a világméretű járvány után óvatosan megpróbálja újra mozikba csábítani a nézőket. E törekvésében a mostani baleset valószínűleg nem nagyon fogja hátráltatni.