Kiderült, hogy térhetett volna vissza Christian Bale Batman szerepéhez

Sokak szemében máig a Christian Bale féle Sötét lovag trilógia a valaha készült legjobb Batman-moziadaptáció. Christopher Nolan azonban kerek egészként tett pontot a történet végére a 2012-es A sötét lovag: Felemelkedéssel, amelynek végén Bruce Wayne visszavonult Gohtam City őrangyali posztjáról. De volt idő, amikor felmerült a lehetőség, hogy esetleg visszatérjen.

Az egész Zack Snyder nevéhez fűződik, akinek egy évvel a Batman-trilógia után érkezett meg a maga DC-szuperhősmozija, Az acélember. A rendező elárulta, hogy feltett szándéka volt összekötni a két franchise-t, ám végül ez nem valósulhatott meg. Vagy legalábbis nem úgy, ahogy eredetileg tervezte.

Az ő elképzelése ugyanis az volt, hogy a Christian Bale féle Batman Bruce Wayne bukkant volna fel Az acélemberben, de már nem mint Batman, hanem mint egyfajta visszavonult mentor. Batman helyét pedig Joseph Gordon-Levitt karaktere vette volna át.

Ám ebből végül semmi sem valósult meg, ami elsősorban a két franchise stílusa közötti gyökeres eltérésekre vezethető vissza. Míg a Zack Snyder által útnak indított új DCEU vonal már sokkal több fantasy elemet vonultatott fel a földönkívüliekkel és a szupererőkkel, addig a Christopher Nolan féle Sötét lovag trilógia sokkal földhözragadtabb volt.

Ha mégis összekötötték volna a két franchise-t, akkor jó eséllyel a Sötét lovag realistább stílusa hatással lett volna a később készült DCEU filmekre is. A már megismert szuperhősök valamilyen formában ugyanígy megjelentek volna, csak épp valószínűleg sokkal kevesebb science fiction elem került volna a forgatókönyvekbe.