Kiderült, melyik Marvel szuperhősről készít filmet a Sony, megvan a forgatókönyvíró is

Míg a Marvel szuperhősök zöme jelenleg a Disney égisze alatt tevékenykedik a mozivásznon, a Sony igyekszik továbbra is minél jobban kapaszkodni a Marvel univerzumba. Nekik azonban egyelőre „be kell érniük” a másodhegedűs szuperhősökkel vagy épp a szupererővel rendelkező gonosztevőkkel.

Így készülhetett el a vegyes fogadtatásban részesült, de anyagilag azért így is jól teljesítő 279701, amelynek a folytatása sokkal ígéretesebbnek tűnik. És így kerülhet majd a mozikba a 307474 is. De a Sony tarsolyában további hasonló alkotások is vannak.

Azt egy ideje már lehet tudni, hogy Kraven, a vadász is saját filmet fog kapni, de a legfrissebb hírek már arról számoltak be, hogy Madame Web is hasonló megtiszteltetésben fog részesülni a jövőben. És akkor még a Silk és a Nightwatch projektekről nem is beszéltünk.

De most nem is fogunk, mert van más érdekes új hírünk helyettük: a Sony egy újabb Marvel szuperhőst kíván a mozivásznakra repíteni. Ezúttal is a Pókember univerzum egyik viszonylag friss, kevésbé felkapott karakteréről van szó, méghozzá Jackpotról.

Jackpot egy szupererővel rendelkező anyuka, a szuperhős bőrébe először Sara Ehret bújt bele. Ehret egy tudós, aki terhessége alatt kapcsolatba került a Lot777 vírussal, amely átírta a DNS-ét. Ezzel a gyermeke egészségesen született meg, ám ő hamarosan rájött, hogy emberfeletti erővel gazdagodott. Ezt egy ideig bűnüldözésre fordította, de idővel belefáradt a végeláthatatlan harcba. Ezért Jackpot karakterét átadta egy barátjának, Alana Jobsonnak, akit mutáns génekkel fertőzött meg, hogy ő is szupererős legyen. Ám Jobson Pókember oldalán harcolva életét veszti egy összecsapás során, ez pedig bűntudattal tölti el Ehretet, aki így újra magára ölti Jackpot szerepét.

Egyelőre a filmadaptációról nagyon kevés részlet ismert, hiszen a projekt még nagyon az elején jár. Még korai lenne rendezőről vagy épp szereplőkről beszélni, az viszont már kiderült, hogy a Sony a forgatókönyv megírásával Marc Guggenheimet bízta meg. Guggenheim maga is dolgozott Jackpot képregényein, de számos TV-sorozatnál, más mozifilmeknél és még videojátékoknál is közreműködött már.