Leonardo DiCaprio castingolása a Titanicba nem volt épp zökkenőmentes James Cameron elmondása szerint.

Az Oscar-díjas filmrendező a GQ magazin számára készített videóban, amelyben karrierje legfontosabb pillanatait tárja fel, elmondta, hogy annak idején DiCaprio nem volt hajlandó részt venni a Titanic egyik olvasópróbáján, amelyben Kate Winslettel kellett volna részt vennie.

“Volt egy találkozó Leóval, majd volt egy próbafelvétel Leóval. A találkozó vicces volt, mert a tárgyalótermemben ülök, és várom, hogy találkozzam egy színésszel. Körülnézek, és az egész irodában mindenki ott van a megbeszélésen. Mindenki Leóval akart találkozni” - mesélte a rendező.

DiCaprio az első találkozón "mindenkit elbűvölt", de a próbafelvétel kicsit vitatottabb volt. Mire Cameron megszervezte DiCaprio próbafelvételét, Winslet már szerződtetve Rose szerepére.

“Pár nappal később visszajött, mi pedig beállítottuk a kamerát a felvételhez. Nem tudta, hogy tesztfelvétel lesz, azt hitte Kate-tel fog találkozni. Azt mondtam: 'Oké, akkor csak bemegyünk a szomszéd szobába, lefuttatunk néhány sort, én pedig felveszem videóra. Erre ő: 'Úgy érted, hogy én olvasok?' Azt mondtam, 'Igen.' Ő meg, 'Ó, én nem olvasok.' Megráztam a kezét, és azt mondtam: 'Kösz, hogy eljöttél'” - mesélte Cameron.

A rendező saját elmondása szerint kész volt kirúgni DiCapriót, de a színész visszament hozzá, és azt mondta: "Várj, várj, várj. Ha nem olvasok, nem kapom meg a szerepet? Csak így egyszerűen?" Cameron így válaszolt: "Ó, igen. Ugyan már! Ez egy hatalmas film, ami két évet vesz el az életemből, te pedig öt másik dolgot fogsz csinálni, amíg én az utómunkálatokkal foglalkozom. Szóval nem fogom elszúrni azzal, hogy rossz döntést hozok a szereposztásban. Szóval, vagy olvasni fogsz, vagy nem kapod meg a szerepet” - tette hozzá a rendező.

"Szóval bejött, az egész lénye minden porcikájával teljesen negatív volt, egészen addig, amíg azt nem mondtam, hogy ‘felvétel’. Aztán Jackké változott. Sötét felhők nyíltak, és egy napsugár jött le, majd megvilágította Jacket. Én meg: 'Rendben. Ő az a fickó’” - mondta Cameron.