A Trónok harca egyik legnépszerűbb karaktere volt Jon Snow, aki mindig önzetlenül, csendben teszi a kötelességét, mindig mindenki gondját a magáé elé helyezi. A regényekben is fontos szereplő, az HBO sorozatában pedig az egyik első karakter volt, akihez színészt találtak Kit Harington személyében. A színész nemrég elárulta, hogy soha többé nem vállal majd hasonló szerepet.

Kit Harington lényegében A Trónok harca sorozatnak köszönheti a világhírnevét, ám most mégis úgy gondolkozik, hogy hozzon bármit is a jövőbeli karrierje, soha többé nem akar Jon Snowéhoz hasonló karaktert eljátszani. És meg is indokolta e döntését.

A színész véleménye szerint a világnak ma már egész egyszerűen nincs szüksége efféle csendes, férfias hősökre. Szerinte a férfiak a második világháború óta nagyon megváltoztak, sokkal zárkózottabbak lettek. A háborús élmények és emlékek apáról fiúra szálltak, emiatt minden új generáció egyre kevésbé nyitott, egyre kevésbé beszél az érzéseiről. Mert az őszinte érzéseinkről beszélni nem férfias dolog. Márpedig Jon Snow pontosan ezt az érzést közvetítette, Kit Harington pedig nem akarja ezt tovább hirdetni.

Kit Harington a Trónok harca óta nem vállalt túl sok szerepet, de persze a rajongóknak nem kell tőle végleg búcsút venniük. Legközelebb ugyanis a régóta halogatott Marvel-mozi, az Örökkévalók egyik karakterét, Fekete Lovagot fogja alakítani 2021-ben. Ahhoz képest, hogy nem akar többé hőst játszani, épp azzal folytatja karrierjét…