Koronavírus: Érik a botrány a 2022-es Oscar-gála körül

Los Angelesben jelenleg komoly és szigorú szabályok vannak érvényben a koronavírus-járvány megfékezésére. Az étteremekbe és a mozikba látogatóknak oltási igazolást kell felmutatni, hogy beléphessenek ezekbe a közösségi terekbe.

Az Oscar-gálán a sztároknak nem lesz szükségük ilyen igazolás felmutatására, helyette lehetőség nyílik majd a helyszínen tesztet végeztetni, illetve egy friss negatív teszt felmutatása is elegendő lesz a belépéshez.

Ennek a szabálynak már most sokak szerint nincs értelme, hiszen köztudott, hogy a koronavírus zárt térben terjed a legkönnyebben és a leggyorsabban, az oltatlanok pedig különösen ki vannak téve a fertőzésveszélynek.

A városban sokkal szigorúbb szabályok vannak érvényben, mint bárhol máshol Kalifornia államban, amelyek éttermekre, színházakra, mozikra, edzőtermekre, bevásárlóközpontokra, sportcsarnokokra egyformán vonatkoznak.

Egyelőre kérdéses, milyen további biztonsági intézkedéseket foganatosítanak a szervezők az idei Oscar-gálán. Seth Rogen a tavalyi Emmy-gála megrendezésével és az ott uralkodó körülményekkel kapcsolatban fogalmazott meg éles kritikát, így jó eséllyel az idei Oscar-gála sem lesz mentes a botránytól, amely március 27-én kerül megrendezésre.