Éppen húsz éve, a Velencei Filmfesztiválon debütált David Fincher kultikus filmje, Harcosok klubja, az évforduló kapcsán pedig cikkünkben 10 érdekességgel tisztelgünk a produkció előtt.

David Fincher kultikus alkotása a premierje óta eltelt húsz évben egy szemernyit sem kopott. A Brad Pitt, Edward Norton és Helena Bonham Carter nevével fémjelzett film egy valódi remekmű, mely máig hatalmas rajongótáborral rendelkezik. Íme, 10 érdekesség, melyeket nem tudtál a filmről!

1. Valódi fájdalom

Az egyik jelenet forgatása előtt David Fincher azt súgta Edward Nortonnak, hogy valóban üsse fülön Brad Pittet. A színész végrehajtotta a feladatot, vagyis Pitt fájdalmas kiáltásai valóságosak. 

2. Film és könyv

A Harcosok klubja című regény szerzője, Chuck Palahniuk rendkívül elégedett volt a filmmel, melyről úgy nyilatkozott, hogy az regényének tökéletesítése.

3. Szappanfőzés és boksz

Edward Norton és Brad Pitt tényleg megtanult szappant főzni, ahogy a forgatás előtt bokszleckéket is vettek.

4. Részegség

A rövid jelenetben, melyben Pit és Norton részegen golflabdákat ütögetnek, a színészek elmondása szerint valóban ittasak voltak.

5. Pitt, az elhivatott

Brad Pitt, hogy valóságosabban alakítsa Tyler karakterét, egy fogorvossal szedetett ki egy darabot a fogából.

6. Orgazmus

Brad Pitt és Helena Bonham Carter három napot töltött a stúdióban csak azzal, hogy felvegyék a szexjelenetükhöz az orgazmus hangokat. Az ominózus jelenet végül bele sem került a film végleges verziójába.

7. Kámaszútra

Brad Pitt és Helena Bonham Carter a szexjelenet forgatásakor tíz pózt alkalmaztak a Kámaszútrából.

8. Az a bizonyos smink

 A női főszereplő, Helena Bonham Carter azt javasolta a forgatáson, hogy sminkese bal kézzel fesse ki őt, mert úgy gondolta, hogy Marla nem az a fajta lány, aki tökéletesen tudna sminkelni. 

9. A Starbucks pohár

A rendező, David Fincher azt állítja, hogy a film mindegyik jelenetében látható egy Starbucks pohár.

10. 'Ne nézzétek meg!'

 Brad Pitt nem szerette volna, ha szülei megnézik a filmet, de nem tudta lebeszélni őket. A szülők az égéses résznél értették meg, miért akarta meggyőzni őket a fiuk.