92 Mátrix  (1999)

Gőzerővel zajlanak a Mátrix 4 munkálatai, amelynek szereposztásával kapcsolatban ugyan már biztosan lehet tudni, hogy Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss is visszatér majd a filmben, továbbra is kérdéses maradt azonban, hogy mi a helyzet Laurence Fishburne-nel.

A színész a New York Magazine-nak adott friss interjúban tisztázta a helyzetet, amelyben nyilvánvalóvá tette, hogy a Mátrix folytatásában nem vesz részt Moprheusként, ez a hír pedig nagy valószínűséggel a legtöbb rajongóban csalódást okoz, hiszen Morpheus a franchise egyik legkedveltebb karakterének számít.

“Sajnos nem kaptam meghívást, ami ugyan azt is jelentheti, hogy más terveik lehetnek a számomra. Remélem a legjobbakat. Hiszem, hogy nagyszerű lesz” - jegyezte meg Fishburne, majd hozzátette, hogy nagyszerű érzés, hogy Morpheus szerepe miatt ismerik őt a legtöbben, ugyanakkor örül, hogy nem csupán a filmben nyújtott alakítása miatt vált ismertté.

A Mátrix 4-et persze ennél sokkal több rejtély járja körül, hiszen a rendezői széket ezúttal csupán Lana Wachowski foglalta el, ami viszont ennél is izgalmasabb, hogy az már most tudható, hogy a történetben Yahya Abdul-Mateen II alakítja majd a fiatal Morpheust.

A film debütálására azonban egyelőre várni kell még, hiszen a tervek szerint a Mátrix 4 2022. Áprilisában kerül majd a mozikba.