Hosszú éveket kellett várniuk a  Rambo franchise rajongóinak, hogy kedvenc vietnami veteránjuk visszatérjen a mozivászonra, de a kritikusok nem igazán rajonganak a lezárásért.

Bár a Rambo 5: Utolsó vér jelenleg 50 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon, ami ugyan 'nem jó, de nem is tragikus', a negatív kritikákat megfogalmazók alaposan a földbe döngölték Stallone filmjét.

A kritikusok többsége kiemelni a film túlzott erőszakosságát, mely még Rambótól is idegenül hat, és inkább hasonlít egy kaszabolós horrorra, mint akciófilmre. Tom Glasson, a Concrete Playground újságírója így foglalta össze a látottakat:

„Egy film, ami olyan szeretne lenni, mint a Logan, de közelebb áll a Texasi láncfűrészeshez.” Hasonló véleményen volt a Forbes újságírója is, aki egyszerűen méltatlannak nevezte a filmet az előző részekhez, míg a THR kritikusa szerint az Utolsó vérnél a közönség és Rambo is többet érdemelt volna. A kegyelemdöfést az Indiewire vitte be: szerintük a franchise ezzel a résszel a totális mélypontra jutott.

Bár ez nem hangzik túl biztatóan, ne menjünk el szó nélkül a pozitív vélemények mellett sem. A FILMINK például egy abszolút élvezhető akciófilmnek tartja a Rambo 5-öt, ami megfelelő módon zárja le a főhős karakterének útját, a FilmDrunk pedig egy felkavaróan brutális filmként jellemzi, amit kötelező látni.

Hogy mi az igazság, annak könnyedén utánajárhatunk, ugyanis a Rambo 5: Utolsó vér mától látható a hazai mozikban.