Letartóztatták Joaquin Phoenixet

Az idei Golden Globe egyik legnagyobb ünnepeltje kétségtelenül Joaquin Phoenix, aki a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat vehette át a Jokerben nyújtott alakításáért.

A színész már a köszönőbeszédében is felhívta a figyelmet azokra a globális problémákra, amelyek a jövőben sújthatják a teljes emberi társadalmat. Úgy tűnik azonban, hogy a Phoenix nem szeret csak a levegőbe beszélni, és jó maga is aktívan kiveszi a részét a klímaváltozásért tett mozgalmakban.

Phoenix legutóbb történetesen Jane Fonda által Washingtonban szervezett tüntetéssorozat legutóbbi eseményén vett részt, amelyen beszédet is mondott. „Sokszor nincs szó arról, hogy a kedvezőtlen klíma- és környezetváltozás csaknem harmadik legnagyobb okozója a hús- és tejipar. Biztos vagyok benne, hogy mindannyian elgondolkodtunk már azon, mit is tehetünk az ügy érdekében. És van itt valami, amivel csakugyan hozzájárulhatunk: azzal, ha változtatunk az étkezési szokásainkon. Én megtettem ezt a lépést, és szeretném, ha ti is csatlakoznátok ehhez” – mondta a színész.

Nem első alkalommal fordul azonban elő, hogy az eseményen több hollywoodi sztárt is letartóztattak, köztük magát Fondát és Martin Sheent is, ezúttal pedig magának Phoenixnek is meggyűlt a baja a helyi hatóságokkal.

A színész letartóztatásáról videofelvétel is készült, amelyet több közösségi felületet is megosztottak a felhasználók, így az a Phoenix hivatalos oldalán is elérhető.