A Star Wars rajongók alighanem még most sem tudták igazán feldolgozni, hogy egyik legkedvesebb karakterük, Luke Skywalker eggyé vált az erővel.

Az egyik legelszántabb rajongó azonban elképesztő elmélettel állt elő a karakterrel kapcsolatban. Ez alapján úgy tűnik, hogy Luke Skywalker valójában már az Utolsó Jedik történetében halott volt.

Luke életét veszthette már akkor, amikor tanítványa Ben Solo, aki később Kylo Renné vált, elpusztította a Jedi templomot és a teljes Akadémiát. És bár Luke nem tudott az erőből újra testet ölteni, mint mesterei, Yoda vagy éppen Obi-Wan Kenobi, mégis talán képes volt arra, hogy mások elméjébe kivetítse magát.

A valóságban tehát nem mindenkivel tudta láttatni magát, ezért nem beszélt például Chewie-hoz, és ezért nem tudta megmenteni többek között Han Solot.

A történet utolsó felvonására már nem kell sokáig várniuk a rajongóknak, hiszen a Star Wars: Skywalker kora idén decemberben érkezik a mozikba, az viszont, hogy maga Luke is visszatér-e még akár egy kisebb cameo erejéig, egyelőre kérdéses.