A Magyar Nemzeti Múzeumnál kezdődött meg a Most vagy soha! forgatása, a munkálatok várhatóan 86 napig tartanak majd.

Korhű díszletek között kezdődött meg a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilm, a Most vagy soha! forgatása. A cselekmény a valós március 15-i eseményeket dolgozza fel, de fiktív karakterekre és cselekményszálakra is számíthatunk. 

A film olyan ikonikus helyszíneken forog, mint a budapesti Magyar Nemzeti Múzeum, az Andrássy út, a Budai Vár, de a stáb Sopronba, Esztergomba és Komáromba is ellátogat, míg a XIX. század közepi Pest és Buda emblematikus helyszínein játszódó jeleneteket a fóti NFI Stúdióban felépült életnagyságú díszletvárosban veszik majd fel. Itt alkották újra a Pilvax kávéházhat és Landerer nyomdáját is.

Ami a szereplőgárdát illeti, Jókai Mórt a filmben a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tagja, Koltai-Nagy Balázs, Petőfi Sándort a Jászai Mari-díjas Berettyán Nándor, míg a lánglelkű költő feleségét, Szendrey Júliát Mosolygó Sára, a Színház-és Filmművészeti Egyetem végzőse alakítja.

A filmbeli forradalmárok fő ellenlábasát, a császári titkosrendőrséghez tartozó Farkast a szintén Jászai Mari-díjas színművész, Horváth Lajos Ottó; a magyarországi császári-királyi főhadparancsnokságot vezető Léderer Ignácot a Kossuth- díjas és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjává választott Lukács Sándor játssza el. Az események sűrűjébe keveredő pesti nyomdatulajdonost, Landerer Lajost Szerednyey Béla alakítja, míg a szintén a tüntetők közé sodródó, Petőfi verseit is kiadó Emich Gusztávot Nagy Sándor személyesíti meg a kamerák előtt. 

A film rendezői székét a Pesti balhé direktora, Lóth Balázs foglalja el. Az első forgatási fotót a galériában tudjátok megnézni.

A Most vagy soha! hazai mozipremierje 2024 tavaszán várható a Fórum Hungary forgalmazásában.