A Szólíts a neveden egy 2017-es, Luca Guadagnino által rendezett, coming-of-age romantikus dráma. A forgatókönyvet James Ivory írta, aki egyben a film társ gyártója is. A mozi André Aciman 2007-es azonos című regényén alapul. 

A történet 1983-ban, Észak-Olaszországban játszódik, és bemutatja a 17 éves Elio Perlman (Timothée Chalamet) és Oliver (Armie Hammer), egy 24 éves egyetemi hallgató között szövődő romantikus kapcsolat anatómiáját. Oliver Elio apjának, Samuelnek (Michael Stuhlbarg) az archeológia professzorának segédje. A filmben szerepet kapott még Amira Casar, Esther Garrel és Victoire Du Bois.

A 17 éves Elio Perlman 1983 nyarán, egy Észak-Olaszországi vidéki kisvárosban él szüleivel. Elio édesapja, régészeti professzor, meghívja a 24 éves amerikai-zsidó származású egyetemi hallgatót, Olivert, hogy éljen a családdal a nyár folyamán és segítsen az akadémiai papírmunkájában. Elio egy zárkózott könyvmoly, kezdetben azt hiszi, kevés közös vonása van Oliverrel, aki magabiztosnak és gondtalannak tűnik. Elio a nyár nagy részét olvasással, zongorázással és barátaival, Chiara-val és Marziával lógva tölti. Egy röplabda meccs közben Oliver megérinti Elio hátát, de Elio nem tulajdonít neki nagy jelentőséget. Azonban később Elio féltékeny lesz, mikor Olivert látja Chiarahoz közeledni.

A Szólíts a neveden 18,1 millió dolláros bevételt hozott az Egyesült Államokban és Kanadában, más országokban 23,8 millió dollárt, így világszerte összesen 41,9 millió dolláros bevételt ért el, 3,4 millió dolláros gyártási költségvetés mellett. A film a Sony Pictures Classics 2017-es harmadik legnagyobb bevételt hozó megjelenése volt.

A film a Rotten Tomatoes kritikai portálra befutott értékelések alapján jelenleg 94%-on áll.

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel HBO Max előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint február 29-től a film mafabos oldalán található HBO Max gombra kattintani.

FRISSÍTVE: A szolgáltató korábbi bejelentésével ellentétben a film egyelőre nem került fel a katalógusba.

dráma | romantikus

1983 nyarán, Észak-Olaszországban a 17 éves amerikai fiú, Elio Perlman (Timothée Chalamet) a családja XVII. századi villájában tölti napjait, kottákat másol és Marziával... több»