Bár itthon a legtöbben a 2018-as Tomb Raider kapcsán ismeri, az Oscar-díjas svéd Alicia Vikander számos más filmben is megmutatta már, hogy remek színésznő. Az utóbbi években jóval kevesebb szerepet vállalt mint korábban, ebben többek közt kisfia születése is közrejátszik. 2022-ben megjelent egy filmje, a Kék mocsár, amely akkor elkerülte a hazai mozikat. Most viszont megérkezett a Netflixre, így máris pótolhatjuk.

A film középpontjában Antonio LeBlanc áll, akit még csecsemőkorában adoptáltak szülei. A koreai származású férfi New Orleansban él terhes feleségével, Kathyvel ésa nő kislányával, Jessie-vel. Antoniónak már volt dolga korábban a törvénnyel, ezért most sehogy sem képes magának munkát találni, ami a család megélhetését fenyegeti. Egy nap két rendőr visszaélve a hatalmával zaklatni kezdi Antoniót, akik közül az egyik történetesen Jessie vérszerinti apja. Az ügy végén Antoniót letartóztatják és a bevándorlási hivatal azzal fenyegeti, hogy kitoloncolják az országból, ahol valójában egész életében élt. A család megpróbálja egy ügyvéddel megakadályozni ezt, ám az ügyvéd figyelmeztet: ha elbukják a pert, Antonio soha többé nem teheti be a lábát az országba.

A Kék mocsár Justin Chon filmje. Miután rengeteg filmben játszott, a rendezés felé fordult. A Kék mocsár esetében is ő ült a rendezői székben, illetve a forgatókönyvet is ő írta. Sőt, a főszereplő Antoniót is ő alakítja. Mellette ott van még Alicia Vikander Kathy szerepében, a zaklató rendőrt alakító Mark O'Brien, valamint láthatjuk még Linh Dan Phamot, Vondie Curtis-Hallt és Emory Cohent.

A film egyébként elég nagy port kavart, miután a téma miatt több csoport is felszólalt ellene. Egy Adam Crapser nevű férfi azzal vádolta a készítőket, hogy a történet az ő életéről szól, hiszen vele is valami nagyon hasonló történt, ám senki sem kérte az engedélyét, hogy megfilmesíthessék a történtét.

A Kék mocsár tehát mostantól elérhető a Netflix kínálatában is. Ha van élő előfizetésed a platformra, akkor elég csak a film itteni adatbázisában a megfelelő logóra kattintanod és már indulhat is a lejátszás!