Íme minden, amit tudni érdemes A korona hatodik, egyben záró évadáról. 

A korona, amely eddigi 5 évadával összesen 21 Emmy díjat nyert, és amely minden idők eddigi legnépszerűbb Netflix saját gyártású sorozata, lassan leköszön a trónról. A sorozat hatodik évadában találkozhatunk utoljára II. Erzsébet királynő és az Egyesült Királyság királyi családjának történetével, amely végigvezet minket a 20.  század végén és a 21. század elején. 

A kritikusok által nagyra tartott sorozat mintegy hat évtizedet örökített meg II. Erzsébet uralkodásából. Ahogy a cselekmény időben egyre előrébb haladt, a sorozat minden páratlan évadában új színészekre cserélte a központi karaktereket. 

Claire Foy játszotta a fiatal Erzsébet szerepét A korona első két évadában, majd Olivia Colman követte őt a harmadik és negyedik évadban; mindketten Emmy-díjat nyertek a munkájukért. Imelda Staunton vette át a szerepet az ötödik évadban, és fejezi be a sorozatot, miközben az elkövetkező évtizedekbe lépünk.

Ahogy azt az előző évadokban már megszokhattuk, a sorozat történet hűségre törekszik. Ez alapján a hatodik évad témáját, beleértve Diana 1997-es halálát, nem igazán lehet elspoilerezni. Amiben ez a sorozat igazán kiváló, hogy a nyilvánosság elől elzárt helyekre és a karakterek belső vívódásaiba is betekintést nyújt. 

Az utolsó évad a 1997-2005 közötti éveket fogja lefedni, de ez az időszak nem arányosan kerül majd bemutatásra. Az első négy rész a Diana halála előtti hónapokra összpontosít egészen 1997. augusztus 31-ig, amikor ő és barátja, Dodi Fayed, egy autóbalesetben életüket vesztették Párizsban, amikor paparazzik üldözték őket. A sorozat külön kitér majd a baleset utáni eseményekre és a királynőt ért kritikákra, amiért a baleset után több napig nem mutatkozott a nyilvánosság előtt. 

Elizabeth Debicki, aki Diana walesi hercegnőt alakítja, a Hollywood Reporternek nyilatkozta, hogy elég volt csak tíz másodpercig átélni azt a jelenetet, melyben Dianát és Dodit üldözik és rájön az ember, hogy milyen szorító kelepcébe zárták őket.

A hatodik évad második fele, az utolsó hat rész egy nagyobb időszakot ölel fel. Olyan eseményeket mutat be, mint Vilmos herceg visszatérése Etonba, II. Erzsébet arany jubileuma 2002-ben, Károly herceg és Camilla Parker Bowles 2005-ös házassága, valamint Vilmos kapcsolatának kezdeti szakaszai azzal a nővel, aki később felesége lesz, Kate Middleton.

Ha szívesen belekezdenél a hatodik, záró évadba, és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor a Mafab oldalán található “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintva már kezdheted is!

dráma | történelmi

A következő évad ott folytatódik, ahol az 5. évad véget ért, és a walesi hercegnő halála előtti utolsó napokról szól, amikor egy autóbalesetben életét vesztette ő és... több»