A Nagy Sándor: Egy isten születése egy rendkívüli történetet tár fel egy száműzött harcosról, aki legendás uralkodóvá vált, és mindössze hat év alatt meghódította a nyugati világot. Mától a Netflixen nézhető.

A korabeli beszámolók és a Calliope Limneos-Papakosta által az egyiptomi Alexandriában feltárt régészeti leletek felhasználásával ez a hatrészes doku-sorozat a tudományos meglátásokat drámai újrajátszásokkal ötvözi, hogy feltárja Sándor ambiciózus hódításait és személyes életét.

Bár Nagy Sándorról több filmes produkció is készült már (lásd Oliver Stone 2004-es Nagy Sándor, a hódító című alkotását), a Netflix ezúttal egy egyedi megközelítést választott, mely kimondottan ígéretesnek tűnik.

A sorozatot a Tailfeather Productions és a Lion TV készítette, és január 31-én mutatják be világszerte a Netflixen.

Ha kíváncsi vagy a sorozatra, a mafabos adatlapról a Netflix logóra kattintva el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

dokumentum | dráma | történelmi

Nagy Sándor az ókori görög város, Makedónia királya volt, akit széles körben a történelem egyik legnagyobb és legsikeresebb hadvezéreként tartanak számon, és 30 éves korára... több»