Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
65%

Nagy Sándor, a hódító (2004)

Alexander
Filmadatlap
 
30
Szereplők
15
Vélemények
80
Képek
1
Videók
Nagy Sándor, a hódító

Galéria (80)

Colin Farrell
Jonathan Rhys Meyers

Videók (1)

 
accattone   2021. 05. 01.

legújabb vélemény

1
Túlméretezett alapkő

Megnéztem a három és fél órás Final Cutot, ami teljesen újra lett strukturálva, és ez jól állt neki. Még van ezenkívül egy nyolc perccel rövidebb Ultimate Cut, Stone most ezt tartja a végső változatnak, de felépítésében nem lehet radikálisan különböz... teljes kritika»

 
Deku   2017. 10. 25.

0

Jól indított a film volt benne lehetőség de sajnos nem használta ki megfelelően szerintem. Bonyodalmas lett a történet és a végétől pedig sokkal többre számítottam.

 
GedyPapa   2017. 06. 02.

0

Többet vártam tőle..Azonban még így is a látvány elvitte a pozitív jó oldalra az egész sztorit. A szereplőválogatás nagyon jól sikerült, így ők mentették a menthetőt.

 
Norbert93   2018. 09. 12.

0

Feleslegesen túlnyújtott, unalmas és hosszú. A főszereplőválasztás sem volt a legjobb döntést. Egy ilyen uralkodó életéről sokkal nagy volumenű és jobb minőségű, eposzi szintű filmet vártam volna el.

 
Sodanth   2015. 10. 29.

0
Szép emléket állít az álmodozó hódítónak

Oliver Stone igenis jó rendező. A vietnámi háborút megjárt direktor csinált egy igazi háborús alapfilmet, a Szakaszt és a pénzügyi világot bemutató zseniális Tőzsdecápákat. Többi filmje már mérsékeltebb siker volt, többségük feledhető. Aztán a Gladiá... teljes kritika»

 
Gecko   2016. 05. 21.

0

Gyönyörű kosztümök és helyszínek ,mindez beleillesztve egy hellenizált világba. Hódításait mi is nyomon követhetjük eme nagyszerű filmés színészek által. Viszont a meleg részt kihagytam vagy redukáltam volna. Csak ezért 5/4

 
GaraiV   2016. 08. 29.

0

Anthony Hopkins nagyon profin alakít a filmben, nem csalódtam benne. Érdekes és magával ragadó történetet választott alapul, ami szerintem mindenkit érdekelhet.

 

Van belőle egy 40 perccel hosszabb rendezői változat is. Ami nemcsak hosszabb, hanem a rendező át is variálja az egész filmet. Máshogy vannak a jelenetek.

(tvmérnök)
 

Colin Farrell a forgatás alatt eltörte a karját és bokáját.

(SódóGA)
 

Néhány jelenetet Indiába kellett volna felvenni, de az indiai elefántok nem voltak jól betanítva, ezért Thaiföldön vették fel az elefántos epizódokat.

(SódóGA)
 

Val Kilmer a kövér Philip karaktere miatt kb. 25 kilót felszedett, és felhagyott az edzéssel is.

(SódóGA)
 

A film majdnem nem jutott el a görögországi mozikba, mert görög ügyvédek egy csoportja megpróbálta betiltani azt, mivel Oliver Stone Nagy Sándort biszexuálisként mutatta be, és ezt a görögök nagyon sérelmezték.

(SódóGA)