Már a Telekom TVGO-n: Egy nemi erőszak bosszúfilm Vanessa Hudgens főszereplésével

Amióta a filmipar létezik, azóta rendszeresen visszatérő téma a bosszú a mozivásznon. Teljesen mindegy, hogy ki, miért és kin áll bosszút, az emberek szeretik legalább nézőként kiélvezni az elégtétel semmihez sem hasonlítható élményét. Éppen ezért lehet népszerű Eamon O'Rourke 2021-es filmje, az Asking for It is.

Női bosszúállók

A történet főhőse Joey, egy kedves és segítőkész pincérnő, aki egy nap összefut egy régi barátjával. Ami azonban eleinte egy békés baráti beszélgetős estének indul, hamarosan pokoli rémálommá válik, amikor Joey-t megerőszakolják. Nem sokkal később egy törzsvendégén keresztül megismerkedik egy csak nőkből álló csoporttal, akik hozzá hasonló emberekből állnak. De ez nem holmi anonim áldozatok klubja. Mindenkinek megvan a maga sérelme és tragédiája, amely arra készteti, hogy kőkeményen megtorolja a férfiakon azt, ami vele történt.

Kiváltképp egy szélsőséges nézeteket valló csoport, a Férfiak Elsőként Mozgalom vezetője a célpont, aki arra buzdítja híveit, hogy a nők csak arra jók, hogy őket szolgálják mindenféle formában. Megkezdődik a macska-egér játék a két fél között.

Erős témához erős szereplőgárda

A film forgatókönyvét író és a rendezői széket is elfoglaló Eamon O’Rourke igyekezett a lehető legjobb szereplőgárdát összerántani. Így akad néhány egész nagy név is a stáblistán. Ilyen Vanessa Hudgens, aki mellett olyan színészeket láthatunk, mint Ezra Miller, Radha Mitchell, Gabourey Sidibe, Patricia Belcher, Luke Hemsworth, Alexandra Shipp, Kiersey Clemons vagy David Patrick Kelly.

Mit mondanak a kritikusok?

Az Asking for it egy ideje már megjelent, így mind a kritikusok, mind a nézők elmondhatták róla a véleményüket. Ez alapján egy középszerű film bontakozhat ki lelki szemeink előtt. De mit is mondanak róla a kritikusok? Vannak jó és rossz vélemények is.

A pozitívumok között említik többen is a jó szereposztást, kiváltképp Kiersey Clemonst, Radha Mitchellt és Alexandra Shippet emelik ki. Emellett Eamon O’Rourke rendezői debütálását is jónak értékelik.

Ugyanakkor a negatívumok között a felszínességet és kiszámíthatóságot említik, gyenge karakterekkel. Hozzáteszik, hogy a film minimális különbséget tesz a bántalmazott nő és a bántalmazó között, mivel idealizálja a bosszút.

Hol láthatom?

Az Asking for it eredetileg egy évvel ezelőtt jelent meg. Apropóját most az adja, hogy a Telekom TVGO szolgáltatásában épp a mai napon debütál. Ha bosszúmozival ütnéd el az időt ma este, elég csak a jobb oldali Lejátszás a Telekom TVGO-n gombra kattintanod. Feltéve persze, hogy van élő előfizetésed rá.

thriller

Miután egy kisvárosi pincérnőt egy régi barátjával való randevú után szexuálisan bántalmaznak, összebarátkozik egy titokzatos idegennel, aki bemutatja őt egy kizárólag... több»