Mától az HBO Maxon: A hírhedt bostoni gyilkosság története, mely kettészakított egy várost

Egy bostoni gyilkosság története: a háromrészes dokumentum sorozat részletekbe menően tárja fel Carol Stuart 1989-es meggyilkolásának történetét.

1989. október 23-án Charles "Chuck" Stuart felhívta a rendőrséget, és bejelentette, hogy őt és várandós feleségét, Carolt, lelőtték Boston Mission Hill negyedében. Azt állította, hogy a lövöldöző egy fekete férfi volt. Amikor Carol még aznap este meghalt, Boston polgármestere, Raymond Flynn, városszerte embervadászatot hirdetett a gyilkos elfogásáért. Néhány nappal később Chuck és Carol újszülött gyermeke is meghalt, ezzel az eset még több figyelmet kapott a rendőrségi nyomozóktól és a médiától.

A bűntényt követő vizsgálat újraélesztette a közösségben évtizedek óta fennálló faji feszültségeket, mivel a helyi rendőrség elsősorban a negyed fekete és latinó lakóit célozta meg agresszív  razziáival. Ezek az esetek csak súlyosbították a közösségi tagok és a bostoni rendőrség közötti kapcsolatot. Ahogy a feszültség tovább növekedett, ezzel párhuzamosan azonban nem történt az ügyben előrelépés, egyre több kérdés merült fel a férj sztorijával kapcsolatban.

Bár a háromrészes dokumentumsorozat, amely december 4-én debütál, Carol idő előtti halála és a rákövetkező vizsgálat körül forog, ugyanakkor betekintést nyújt a város rasszista konfliktusainak történetébe is.

Ha szívesen megnéznéd a sorozatot és rendelkezel HBO Max előfizetéssel, akkor a sorozat mafabos adatlapján található, “Hol nézheted” szekció alatti HBO Max gombra kattintva már kezdheted is. 

dokumentum

Egy gyilkossági nyomozás villámhárítónak bizonyul a város számára, és évtizedes faji feszültségeket és brutális célpontokat szít a médiavihar közepette. több»