Mától nézheted: Végre megérkezett streamingre Michael Douglas új sorozata

A Franklin egy új limitált sorozat, amelynek főszereplője és producere az Oscar-, Emmy- és AFI-életműdíjas Michael Douglas, világszerte április 12-én mutatkozik be az Apple TV+-on a nyolc epizódból álló évaddal.

A Pulitzer-díjas Stacy Schiff könyve, a Great Improvisation: Franklin, France, and the Birth of America alapján készült sorozat Benjamin Franklin élete legnagyobb szerencsejátékának izgalmas történetét tárja fel. 1776 decemberében Franklin világhírűvé vált elektromos kísérleteiről, de szenvedélye és hatalma próbatétel előtt áll, amikor - miközben az amerikai függetlenség sorsa a tét - titkos küldetésre indul Franciaországba.

Franklin 70 évesen, diplomáciai képzettség nélkül meggyőzött egy abszolút monarchiát, hogy támogassa Amerika demokrácia-kísérletét. Hírnevének, karizmájának és leleményességének köszönhetően Franklin kijátszotta a brit kémeket, a francia besúgókat és az ellenséges kollégákat, hogy megszervezze az 1778-as francia-amerikai szövetséget és az 1783-as békeszerződést Angliával.

A nyolcéves francia misszió Franklin legfontosabb szolgálatának számít, amely nélkül Amerika nem nyerhette volna meg a forradalmat. Diplomaták és történészek máig úgy tekintenek rá, mint nemzetünk történelmének legnagyobb egyéni nagyköveti szolgálatára.

A dráma szereplők: Noah Jupe (Hang nélkül), Thibault de Montalembert (Call My Agent!), Daniel Mays (Minden vagy semmi), Ludivine Sagnier (Lupin).

A Rotten Tomatoes filmkritikai portálra beérkezett nézői vélemények alapján a film jelenleg 67%-os értékelésen áll.

Ha szívesen megnéznéd a sorozatot és rendelkezel Apple TV+ előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a széria mafabos adatlapján található, “Hol nézheted” szekció alatti Apple TV+ gombra kattintani.

80 Franklin  (2024)

dráma | életrajzi | történelmi

A sorozat Franklin pályafutásának egyik legnagyobb hazárdjátékának történetét tárja fel. 70 évesen Franklin túljárt a brit kémek és a francia besúgók eszén, miközben... több»