Mátrix 4 - A film témája relevánsabb, mint valaha!

Futótűzként járta be a világsajtót, de ez így természetes – talán tényleg ez az idei év egyik legizgalmasabb mozis híre: folytatódik a Wachowski testvérek legendássá és világsikerré vált trilógiája, a Mátrix, alkotói továbbgondolják Neo történetét, és Lana Wachowski jövőre leforgatja a Mátrix 4.-et.

Habár a történetről magáról egyelőre nem sokat tudni, az biztos, hogy Neo és Trinity visszatér: Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss már aláírta a szerződést.

– Azok a problémák, amelyekkel 20 évvel ezelőtt Lilly és én foglalkozni kezdtünk a Mátrix-ban, mára még fontosabbak lettek – nyilatkozta a hír bejelentésekor Lana Wachowski, aki nemcsak rendezője, hanem az egyik írója és producere is a filmnek. – Boldog vagyok, hogy ezek a figurák visszatérhetnek az életembe, ráadásul megint a zseniális barátaimmal dolgozhatok.

– Elképesztően izgalmas számunkra, hogy visszatérhetünk a Mátrix világába – tette ehhez hozzá Toby Emmerich, a Warner Bros. Pictures Group elnöke. – Lana igazi látnok: ritka egyedi és eredeti filmkészítő.

Az 1999-ben kezdődött trilógia mindhárom darabja a toplista első helyére került Amerikában a premierje első hetén, és az egész világon összesen több mint 1,6 milliárd dollár bevételt hoztak. Ráadásul a Mátrix – Forradalmak volt az első olyan film, amelyet világszerte a Föld összes nagy országában egyszerre, ugyanabban az órában mutattak be.