Meghalt a Dragon Ball alkotója, Akira Toriyama

68 éves korában elhunyt Akira Toriyama mangaművész.

Toriyama egyik legnagyobb alkotása a Dragon Ball franchise, halálának hírét pedig a sorozat hivatalos oldalán közölték a nyilvánossággal. “Számos kiadványt és műalkotást hagyott hátra a világnak. A világ számos emberének támogatásának köszönhetően több mint 45 éven keresztül folytathatta alkotói tevékenységét. Reméljük, hogy Akira Toriyama egyedülálló alkotói világát még sokáig mindenki szeretni fogja” - olvasható a közleményben.

Toriyama első sikerét a hetvenes évek végén megjelent Dr. Slump című sorozattal érte el. 1981-ben elnyerte a Shogakukan Manga-díjat, az ezt követő években pedig több anime munkálataiban is részt vett.

Egyik legismertebb alkotása a már említett Dragon Ball, amely 1984-ben jelent meg először, és amely minden idők legnépszerűbb mangasorozatává nőtte ki magát. Mindemellett a Dragon Ballnak tulajdonítják, hogy magát a műfajt is világszerte népszerűvé tette.

További ismert munkái közé tartozik a Chrono Trigger és a Dragon Quest videojáték-sorozatok karaktertervei. Toriyama egyébként 2010-ben tért vissza a Dragon Ball szériához mint forgatókönyvíró a Dragon Ball Z: Battle of Gods  megjelenéshez, majd a 2022-ben a Dragon Ball Super: Super Hero  produkcióhoz.

A művészt felesége, Yoshimi Katō és két gyermeke gyászolják. Nyugodjon békében!

Hírességek, akiket 2024-ben veszített el a világ