A The People's Joker, egy queer képregényparódia, amely a Torontói Filmfesztiválról való kiesése után került a címlapokra és, most a nagyvászonra is.

A Los Angeles-i Altered Innocence nevű forgalmazó cég megszerezte a film jogait, amely április 5-én kerül majd a mozikba a tengerentúlon.

A filmet Vera Drew rendezte és a tervek szerint 2022-ben játszottak volna a TIFF-en. A filmrendező azonban a Midnight Madness premierje után lemondta a tervezett vetítéseket, az anyaggal kapcsolatos szerzői jogi problémákra hivatkozva. A Warner Bros. Discovery tulajdonában vannak a DC Comics és a Batman-univerzum jogai, de ők nem nyilatkoztak a The People's Jokerrel kapcsolatban.

A film sztorija

Az "abszurd, félig önéletrajzi jellegű sötét vígjátékként" leírt film főszereplője Drew egy fájdalmasan komolytalan, feltörekvő bohóc, akit Joker, a Harlekin néven emlegetnek. Karaktere a nemi identitásával küzd, miközben sikertelenül próbál bekerülni Gotham City egyetlen komédiaprogramjának soraiba egy olyan világban, ahol a komédiát betiltották.

Joker, a Harlekin egy selejtekből és alkalmatlanokból álló szedett-vedett csapattal egyesülve illegális, komédiaellenes társulatot hoz létre, amely természetesen azonnal szembeállítja őt a várost irányító, fondorlatos "köpenyes kereszteslovaggal".

Ismert nevek a szereplőgárda soraiban

A részben crowdfundingból finanszírozott és teljes egészében zöldvásznon forgatott filmben Tim Heidecker, Bob Odenkirk, Maria Bamford (Hormonokkal túlfűtve) és Scott Aukerman is feltűnnek.

A film születése

"Vera Drew saját élettapasztalataiból és traumáiból kiindulva egy teljesen új filmműfajt hozott létre, amely elmossa a határokat a dokumentumfilm, a coming-of-age film és a paródia között" - mondta Frank Jaffe, az Altered Innocence alapítója - "Nem is lehetnénk izgatottabbak, hogy a queer mozi e merész, intelligens és vidám darabjának bajnokai lehetünk, amelybe a közönség világszerte beleszeretett"."

Drew, akit például a Netflix Menned kell! – Egy este Tim Robinsonnal című sorozatának szerkesztőjeként ismerhetünk, a The People's Joker társszerzője is. Azt mondta, "izgatott és alázatos", hogy az Altered Innocence felkarolta a filmjét.

"Ez a film egy D.I.Y. közösségi projektként indult queer művészek számára, és azért készítettem a barátaimmal, hogy feldolgozzam, milyen volt transz nőként a film- és tévéiparban dolgozni" - mondta Drew a nyilatkozatában - "Hosszú út volt a The People's Joker felszabadítása és egy olyan kiadási terv megtalálása, amely hű ahhoz a queer, anarchista szellemiséghez, amit a készítése közben éreztünk. Mi is lehetne jobb otthon a filmünknek, mint az Altered Innocence gyönyörű és ízletesen szellemes filmjeinek gyűjteménye."

vígjáték

Egy nemi identitásával küszködő, feltörekvő bohóc harcol egy fasiszta köpenyes kereszteslovag ellen. több»