Egy friss és egész hihetően hangzó rajongói elmélet szerint Mysterio halála csak félrevezetés volt a Pókember – Idegenben végén.

A Redditen tett közzé a The_Art_Jedi nevű felhasználó egy képet, mely elég érdekes elméletet vet fel.

„Nem tudom, hogy volt-e már szó korábban erről, de Mysterio (Jake Gyllenhaal) csapata CGI-ja manipulálta a karakter kosztümét a hírekben megjelent fevételhez. Ráadásul Mysteriónak nem is volt ideje felvenni a videót, amiben leleplezi Peter identitását, ez az eljátszott halála után kell megcsinálnia” - íjra a bejegyzésben.

Ha jobban belegondolunk, ez nagyon is ésszerű észrevétel, arról nem is beszélve, hogy a Marvelnél is elég ködösen beszéltek a dologról, amikor felmerült, hogy vajon Mysterio tényleg meghalt-e a film végén. A film producere például a ComicBook.com-nak adott erre vonatkozó kérdésére azt válaszolta: „Nem tudhatjuk. Mysterioról van szó, ki tudja. Mindenesetre elég halottnak tűnt.”

Hogy kiderüljön, mi lett a megtévesztés mesterének sorsa, valószínűleg egészen a Pókember 3 premierjéig kell várnunk, mely 2021. lesz esedékes.

Not sure if this has been discussed before, but Mysterio’s team specifically CGied his suit in for the news. Plus Mysterio never had time to record a video leaking Peter’s identity, he’d had to have done it after he faked his death! from r/marvelstudios
Via ComicBook