Megpecsételődött A nemzet aranya 3 sorsa?

Lehet, hogy látjuk majd még Nicolas Cage-et Benjamin Franklin Gatesként aranyat meg kincset keresni – vagy nem. Még nem dőlt el ugyanis a kérdés, hogy lesz-e folytatása a 2004-es A nemzet aranya és a 2007-es A nemzet aranya: Titkok könyve című résznek.

A hírek szerint a producer Jerry Bruckheimer nagyon szeretné tető alá hozni a 3. felvonást, ám ennek több akadálya is van. A hír egyébként nem máshonnan, mint a Disney egyik főnökétől, Bob Igertől származik, aki az éves Disney részvényeseknek megtartott találkozón mesélt a projektről, amikor az felmerült.

Elmondása szerint már 2016 óta tervben van a folytatás, ám még nem kapott zöld utat a stúdiótól – ami híresen szereti a költséghatékonyságot. Ha látnak majd benne üzletet, akkor mehet a dolog, ha nem, akkor egyértelműen nem.

És hogy mi lehet az akadálya annak mégis, hogy összejöjjön a film? Több olyan apró tényező, ami együtt kicsit megnehezíti a film sorsát. Az egyik, hogy az előző rész már több mint 12 éves, és ez már viszonylag nagy időtávnak számít a folytatások esetében – de nem elég nagynak ahhoz, hogy igazi hype alakuljon ki körülötte.

A másik – amiről maga Cage számolt be egy interjúban – hogy az ehhez hasonló kincskeresős filmeket nagyon nehéz megírni és összetenni, mert megtörtént eseményekre, létező épületekre, szobrokra és műalkotásokra kell hivatkozni úgy, hogy közben az valóságosnak hasson – de mégsem túlságosan.

Úgy tűnik tehát, hogy a film még egy darabig parkolópályán lesz – vagy végleg ott is marad. A végső döntést majd meghozzák azok, akiknek meg kell.